Murray in Đoković za naslov v Parizu

Britanec Andy Murray bo v finalu mastersa v Parizu izzval prvega nosilca Novaka Đokovića iz Srbije.

Objavljeno
07. november 2015 14.25
Posodobljeno
07. november 2015 14.58
TENNIS-ATP-FRA
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Pariz - Britanec Andy Murray in Srb Novak Đoković sta finalista mastersa v Parizu. Drugi nosilec je v polfinalu brez pretiranih težav izločil osmopostavljenega Španca Davida Ferrerja s 6:4 in 6:3, prvi lopar sveta pa je s 6:3, 3:6 in 6:0 odpravil Švicarja Stana Wawrinko.

Prvi polfinale je potekal povsem po taktih Murrayja, ki je zadnjega španskega aduta v Parizu ugnal po dobri uri in pol igre. Prvi odvzem servisa mu je uspel že v prvi igri uvodnega niza, ko je izkoristil svojo drugo brejk žogico. Španec mu je udarec vrnil v šesti igri, a je na svoj servis znova klecnil v deveti, ko mu je Murray zadal smrtonosen udarec v prvem nizu. Drugega je bolje začel Ferrer, ki je v četrti igri z brejkom povedel s 3:1, a je bilo to tudi vse, kar mu je do konca dvoboja uspelo. Britanec je namreč dobil naslednjih pet iger zapored in se zasluženo prebil v finale.

Dvoboj med Đokovićem in Wawrinko je bil za razliko od prvega v uvodnih dveh nizih precej bolj izenačen, nato pa je Srb v odločilnem nizu Švicarju zavezal kravato in se uvrstil v finale. S tem je zrušil nov rekord, saj še nobenemu tenisaču na svetu ni uspelo v enem letu zaigrati v kar štirinajstih finalih. Wawrinki je po drugi strani lahko malce v uteho le dejstvo, da je prekinil serijo kar 29 zaporednih osvojenih nizov Đokovića.

V prvem nizu je bila odločilna četrta igra, ko je Srb izkoristil svojo tretjo brejk žogico na tekmi in kasneje rutinirano povedel z 1:0. Odvzem servisa mu je uspel tudi na uvodu drugega niza, a mu je Švicar vrnil z dvojno mero (v četrti in šesti igri) in izid v nizih poravnal. V odločilnem je bil četrti igralec sveta nato brez vsakršnih možnosti.

Jutrišnji finale med Murrayjem in Federerjem se bo začel ob 15. uri.

Pariz, masters, polfinale

Andy Murray (VB/2.) - David Ferrer (Špa/8.) 6:4, 6:3;

Novak Đoković (Srb/1) - Stan Wawrinka (Švi/4.) 6:3, 3:6, 6:0.