Murray in Đoković finalista londonskega turnirja

Andy Murray je v polfinalu premagal Miloša Raonića s 5:7, 7:6 in 7:6, Đoković pa je Nišikorija odpravil s 6:1 in 6:1.

Objavljeno
19. november 2016 16.29
Posodobljeno
19. november 2016 17.55
TENNIS-ATP/
M. Ž.
M. Ž.

London - Prvi igralec sveta Andy Murray in drugi igralec sveta Novak Đoković sta finalista zaključnega turnirja najboljše osmerice v Londonu. Zmagovalec tega dvoboja bo na ponedeljkovi lestvici ATP na prvem mestu.

Škot Andy Murray si je mesto v finalu priboril po hudi borbi s Kanadčanom Milošem Raonićem, ki ga je po 3 urah in 38 minutah premagal s 5:7, 7:6 in 7:6.

Srb Novak Đoković je imel precej manj dela, saj je Japonca Keija Nišikorija po zgolj 66 minutah odpravil s 6:1 in 6:1.

Đoković in Murray sta doslej igrala 34 medsebojnih dvobojev, izid v zmagah pa je 24:10 v korist Srba.

Murray za zmago garal dobre tri ure

Andy Murray je v prvem polfinalu zaključnega mastersa v Londonu po treh nizih premagal Miloša Raonića s 5:7, 7:6 in 7:6.

Polfinalni dvoboj se je začel z izenačeno igro. Igralca sta bila po desetih igrah izenačena na 5:5, pri čemer je Miloš Raonić zapravil tri break priložnosti, Murray pa ni imel niti ene. Niz se je prelomil v enajsti igri, ko je Kanadčan odvzel servis Škotu in povedel s 6:5, v naslednji igri pa je unovčil tretjo zaključno žogico.

Miloš Raonić je bil boljši tudi na začetku drugega niza in z breakom v tretji igri povedel z 2:1. Kazalo je, da se bo dvoboj prevesil na njegovo stran, a je podlegel pritisku. V četrti igri je izgubil svoj servis in si ob koncu niza izboril podaljšano igro, ki pa jo je dobil Murray s 7:5.

Odločilni niz je bolje začel Raonić, ki je dobil uvodno servisno igro in si v naslednji priigral dve break priložnosti, a zapravil obe. Niz je bil nato izenačen vse do devete igre, v kateri je Murray brez izgubljene točke odvzel servis Raoniću za vodstvo s 5:4.

Škot je bil na pragu zmage, a je v sledeči igri izgubil servisno igro (5:5). Prvega igralca sveta to ni vrglo iz tira, v enajsti igri je znova odvzel servis Kanadčanu, a mu ta ni ostal dolžan in mu v dvanajsti igri še drugič preprečil uvrstitev v finale.

O zmagovalcu polfinala je tako odločala podaljšana igra. V tej je prvi »pokleknil« Raonić, ki je pri izidu 3:3 žogico poslal v mrežo. Murray je to znal izkoristiti in je rezultat povišal na 5:3, a nato sta sledili dve slabi potezi in njegov nasprotnik je izid poravnal na 5:5. S tem še ni bilo konec drame, saj je imel Murray nato kar tri zaključne žogice in zapravil vse tri, nato je imel eno tudi Raonić, a je ni izkoristil. Podaljšana igra se je končala šele po dvajseti točki, ko je Murray izkoristil četrto zaključno žogico.

Đoković zmagal po 66 minutah

Drugi polfinale je bil povsem enostranski, saj je Novak Đoković svojemu nasprotniku Keiju Nišikoriju prepustil le dve igri (6:1, 6:1).

Srb je za zmago potreboval 66 minut, v tem času je izkoristil 6 izmed 11 break priložnosti, imel več winnerjev (14:10) in manj neizsiljenih napak (12:24).

London, polfinale zaključnega turnirja

Andy Murray (VB) - Miloš Raonić (Kan) 5:7, 7:6 (5), 7:6 (9)

Novak Đoković (Srb) - Kei Nišikori (Jap) 6:1, 6:1