Murray proti posebnim povabilom za dopinške grešnike

Toda po drugi strani prvi teniški igralec sveta razume tudi organizatorje, da želijo na ta način povečati obisk turnirjev.

Objavljeno
01. marec 2017 08.39
TENNIS-MEN-DUBAI
J. P.
J. P.

Ljubljana - Prvi teniški »lopar« sveta, Škot Andy Murray, ne podpira razdeljevanja posebnih povabil na turnirje igralcem, ki so jih zaznamovali dopinški grehi in se vračajo v pogon po prestanih kaznih, po drugi strani pa razume organizatorje, zakaj to počnejo. Zadnji odmeven primer je kajpak nekdanja številka 1 ženskega tenisa, Rusinja Marija Šarapova, pozitivna na meldonij na lanskem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, ki si je že prislužila povabila prirediteljev v Stuttgartu, Madridu in Rimu.

So pa v zadregi tudi organizatorji turnirja velike četverice v Wimbledonu, ali zmagovalki iz leta 2004 ponuditi mesto med nastopajočimi. Murray se je glede tega že izjasnil: »Jasno, vodilni možje turnirja bodo storili to, za kar menijo, da bo tekmovanju najbolj koristilo. Če bodo presodili, da velika imena na tribune zvabijo še več gledalcev, bodo šli v tej smeri. Šarapova morda posebnega povabila sploh ne bo potrebovala, če pa ga bo, se bodo morali funkcionarji odločiti. Verjamem, da bodo resno in dolgo premlevali, da bo njihova odločitev tudi v očeh javnosti sprejeta kot pravilna.«