Nadal iz dneva v dan boljši

Španski tenisač Rafael Nadal je v četrtfinalu turnirja v Vini del Mar premagal rojaka Daniela Gimeno-Traverja.

Objavljeno
09. februar 2013 10.11
TENNIS-MEN/CHILE
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Vina del Mar - Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je po vrnitvi na igrišča na ATP turnirju v Čilu vpisal še eno zmago. S 6:1 in 6:4 je tokrat v četrtfinalu gladko premagal rojaka Daniela Gimeno-Traverja in se tako že uvrstil v polfinale v Vini del Mar.

Povratnik po poškodbi je pred tem novo zmago dosegel tudi v dvojicah. Z Juanom Monacojem sta s 6:3 in 6:4 premagala argentinski par Carlos Berlocq-Leonardo Mayer. Nadal je tako v štirih dneh odigral pet dvobojev. Kot pravi, ga koleno še vedno boli, vseeno pa čuti napredek.

»Počutim se bolje, kot sem se prvi dan. To je pozitivino in me navdaja z upanjem in optimizmom za prihodnost, da sem na pravi poti. Tudi če ne bi imel težav s kolenom, bi bil po sedmih mesecih brez tekmovanj počasnejši, hitreje utrujen in bi potreboval več časa za regeneracijo. Potrebujem čas, upam, da bo iz dneva v dan bolje,« je povedal na turnirju v Čilu.

V polfinalu se bo Nadal pomeri s Francozom Jeremyjem Chardyjem. Če bo zmagal, ga v nedeljo čaka nov naporen spored, saj bo v dvojicah zaigral v finalu proti Italijanoma Paolu Lorenziju in Potitu Staraceju.

Španec ima sicer jasen cilj: vrniti se na vrh lestvice ATP in spet igrati s trenutno najboljšo trojico sveta.