Nadal kljub porazu v četrtfinalu Cincinnatija spet številka 1

Rafael Nadal, ki je junija osvojil Roland Garros, bo v ponedeljek tudi uradno z vrha lestvice izrinil Britanca Andyja Murrayja.

Objavljeno
19. avgust 2017 10.38
SPO-TEN-WTA-WESTERN--SOUTHERN-OPEN---DAY-7
A. V.
A. V.
Cincinnati - Španec Rafael Nadal je na teniškem mastersu v Cincinnatiju z nagradnim skladom 5,245 milijona dolarjev izpadel v četrtfinalu, kljub temu pa bo na novi teniški lestvici spet številka 1. Prvega nosilca je v četrtfinalu presenetil nepostavljeni Avstralec Nick Kyrgios, ki je zmagal s 6:2 in 7:5. A tolažilna nagrada, številka 1, je zanj več kot dovolj.

"To je nekaj neverjetnega, še posebej glede na to, kaj vse sem prestal v zadnjih letih," je dejal Nadal in dodal: "Na številko 1 ne gledam kot na tolažilno nagrado. To je nekaj neverjetnega! Nekaj pozitivnega. Da se po treh letih spet vrnem na prvo mesto teniške lestvice, je nekaj čudovitega, res sem vesel."

Nadal, ki je junija še desetič v karieri osvojil Roland Garros, bo v ponedeljek tudi uradno z vrha lestvice izrinil Britanca Andyja Murrayja. Prvo mesto si je zagotovil že v ponedeljek, ko je njegov veliki tekmec Švicar Roger Federer odpovedal nastop v Cincinnatiju.

Enaintridesetletni Majorčan bo tako prvič po juliju 2014 spet na čelu svetovne lestvice. "Na bližnjem odprtem prvenstvu ZDA želim pokazati, zakaj sem na vrhu lestvice. V New Yorku si želim pokazati svoj najboljši tenis," je dejal Nadal, zmagovalec v Flushing Meadowsa v letih 2010 in 2013, ki je nastopil s črnim žalnim trakom v znamenje spoštovanja in solidarnosti z žrtvami nedavnih terorističnih napadov v Barceloni in Cambrilsu.