Nadal pred OP ZDA »zažiga« v spodnjicah (VIDEO)

Pred turnirjem v New Yorku se bi moral Rafael Nadal pomeriti z Nickom Kyrgiosom, a je ekshibicijski dvoboj odpovedal.

Objavljeno
29. avgust 2015 10.16
Posodobljeno
29. avgust 2015 10.16
USA-FASHION/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Pred vrati je zadnji letošnji turnir za grand slam OP ZDA, pred njim pa so se v New Yorku vrstili ekshibicijski dvoboji. Kar veliko dela je imel Španec Rafael Nadal, ki je na ulicah New Yorka teniško žogico udarjal ob dogodku, ki ga je organiziral Nike, nastopil pa tudi v posebni promocijski akciji podjetja Tommy Hilfiger, za katerega predstavlja novo linijo spodnjega perila in je tudi že posnel žgečkljivi oglas. Video, v katerem na koncu ostane tudi brez tega kosa oblačil, je na portalu YouTube v zgolj treh dneh zbral že več kot 1.438.000 ogledov.

V sklopu promocije je tako v New Yorku s številnimi odmevnimi imeni odigral partijo »strip tenisa«, ob vsaki izgubljeni žogici pa so poraženci odvrgli kos oblačil.» Počutim se zelo srečnega, ker sem dobil priložnost preizkusiti se v vlogi ambasadorja tako slavne in ugledne znamke, kot je Tommy Hilfiger. Nisem pretirano razmišljal o tem, kako bodo name gledali, ko se bodo moje fotografije pojavljale na plakatih in oglasnih straneh časopisov,« je sicer precej sramežljivi Nadal odgovoril na vprašanje New York Timesa o tem, kako se bo spopadal z nalepko seks simbola.

Je pa Nadal v zadnjih dneh nekaj prahu dvignil tudi, ker je zavrnil ekshibicijski dvoboj z zloglasnim Avstralcem Nickom Kyrgiosom, ki je očitno po incidentu v Montrealu postal eden najmanj priljubljenih igralcev v karavani. Na dobrodelnem dogodku, ki ga je organiziral John McEnroe, bi moral Nadal z njim igrati v dvojicah, a je zaprosil za zamenjavo in tako igral z Avstralcem Lleytonom Hewittom.

Nadal je namreč mladega Kyrgiosa zaradi neprimerne opazke Stanu Wawrinki ostro okrcal: »Ne razumem, zakaj je to rekel, to je bilo povsem nepotrebno. To ne spada v tenis. Njegova leta niso izgovor. Gre za spoštovanje. Napak je ravnal.« Javnost tudi pred novim pomembnih turnirjem še ni pozabila izpada, a Kyrgios o njem noče več govoriti. »Vsi so že šli naprej, tudi jaz. Zdaj igram dober tenis. Vse skupaj je pač del kariere. Mislim, da nihče ni bil popoln, ko je bil star 20 let. Res ni bilo prav, a sem dobil svojo lekcijol, vsak dan sem bolj zrel,« je dejal 38. igralec sveta, ki mu je kar nekako za kazen žreb v 1. kolu New Yorka prinesel Škota Andyja Murrayja.

Dvoboji OP ZDA se sicer začenjajo v ponedeljek, ko se bosta že predstavila oba vodilna s svetovnih teniških lestvic. Američanka Serena Williams, ki bo letos še posebej v središču pozornosti, bo lov na koledarski slam začela proti Rusiniji Vitaliji Djačenko. Srb Novak Đoković, ki bo skušal osvojiti svojo drugo newyorško krono, pa se bo najprej pomeril z Brazilcem Joaom Souzo. V četrtfinalu bi lahko bil njegov nasprotnik Nadal, ki bo prav tako začel v ponedeljek, proti mlademu Hrvatu Borni Ćoriću.