Nadal prestal težak Ferrerjev test, oddhanila si je tudi Serena

Na mastersu v Madridu je Rafael Nadal po preobratu dobil španski derbi z Davidom Ferrerjem in se uvrstil v polfinale.

Objavljeno
10. maj 2013 22.33
TENNIS-MEN/MADRID
Š. Ro., M. Ž., Delo.si
Š. Ro., M. Ž., Delo.si

Madrid - Španec Rafael Nadal ostaja prvi favorit za zmago na mastersu v Madridu. Potem ko se je do četrtfinala sprehodil brez težav, mu je v dvoboju za mesto med najboljšo četverico težak preizkus pripravil rojak David Ferrer. Nadal ga je opravil in na koncu zmagal s 4:6, 7:6 in 6:0.

Nadal je bil že na robu izpada, v 12. igri drugega niza je imel Ferrer že dve žogici za zmago. A se je »kralj peska« rešil s podaljšano igro in dejal, da je bil zanj ključen break pri izidu 4:2, ko je že zvonil glasen alarm. »Skozi cel dvoboj sem doživljal vzpone in padce. S takšno igro pa je proti Davidu težko zmagati. Zelo sem srečen, da mi je na koncu uspelo. Priznam, da ima Ferrer precejšnjo smolo, da ga ni v polfinalu,« je priznal peti igralec sveta.

Ferrer je na lestvici še vedno mesto pred njim, kljub temu še ni uspel popraviti njune medsebojne statistike: v 22 srečanjih je Ferrer zmagal le štirikrat. Nadal na pesku z njim ni izgubil že celih devet let. »Če ne izkoristiš svojih priložnosti proti Rafi, drago plačaš. V dvobojih proti Rafi, Novaku, Rogerju ali Murrayju nikoli ni prostora za napake,« se je posul s pepelom.

Nadala rojak čaka tudi v polfinalu. Pablo Andujar je namreč s 6:3 in 7:5 ugnal Japonca Keija Nišikorija, »krvnika« Rogerja Federerja.

V drugem polfinalu se bosta pomerila Čeh Tomaš Berdych in Švicar Stanislas Wawrinka. Prvi je presenetil tretjepostavljenega Škota Andyja Murrayja (7:6, 6:4), drugi pa je bil po treh nizih boljši od Francoza Joja-Wilfrieda Tsongaja (6:2, 6:7, 6:4).

Sereno bi kmalu šokirala »povabljenka«

Težak test je na turnirju WTA v Madridu doživela tudi Američanka Serena Williams. Proti Španki Anabel Medina Garrigues, ki na turnirju nastopa s povabilom organizatorjev, je doživela popoln mrk v drugem nizu. V divji predstavi je naredila kar 50 neizsiljenih napak, na koncu pa vendarle zmagala s 6:3, 0:6 in 7:5. V polfinalu se bo pomerila z Italijanko Saro Errani.

Manj težav je imela pri napredovanju v polfinale Rusinja Marija Šarapova. S 6:2 in 6:4 je premagala 51. igralko sveta, Estonko Kajo Kanepi. V polfinalu se obeta dvoboj lepotic: Srbkinja Ana Ivanović je namreč na poti med najboljšo četverico s 6:3 in 6:1 ugnala Nemko Angelique Kerber.

Madrid, ATP masters (4,304 milijona evrov), četrtfinale:

Rafael Nadal (Špa/5) - David Ferrer (Špa/4) 4:6, 7:6 (3), 6:0;

Pablo Andujar (Špa) - Kei Nishikori (Jap/14) 6:3, 7:5;

Tomaš Berdych (Češ/6) - Andy Murray (VBr/3) 7:6 (3), 6:4;

Stanislas Wawrinka (Švi/15) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) 6:2, 6:7 (9), 6:4.

 

Madrid, WTA (4,033 milijona evrov), četrtfinale:

Serena Williams (ZDA/1) - Anabel Medina Garrigues (Špa) 6:3, 0:6, 7:5;

Marija Šarapova (Rus/2) - Kaia Kanepi (Est) 6:2, 6:4;

Sara Errani (Ita/7) - Ekaterina Makarova (Rus) 6:4, 6:3;

Ana Ivanović (Srb/16) - Angelique Kerber (Nem/6) 6:3, 6:1.