Nadal prvi finalist Londona

Prvi lopar sveta je v polfinalu odpravil Rogerja Federerja, za drugo finalno vstopnico se bosta borila Đoković in Wawrinka.

Objavljeno
10. november 2013 19.31
TENNIS-ATP-FINALS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Prvi lopar sveta, španski teniški as Rafael Nadal, je prvi finalist sklepnega turnirja osmih najboljših igralcev v Londonu. V polfinalnem obračunu dveh dolgoletnih velikih tekmecev je s 7:5 in 6:3 na kolena spravil Švicarja Rogerja Federerja. Za drugo finalno vstopnico se bosta zvečer (s štartom ob 21. uri) pomerila Srb Novak Đoković in še drugi Švicar Stanislas Wawrinka.

Nadal se je Federerju maščeval za poraz v (svojem do letos edinem) finalu tega turnirja pred tremi leti. V uvodnem nizu sta tekmeca osvajala igre na svoj začetni udarec do izida 4:4. V osmi igri je Švicar zapravil tri priložnosti za odvzem servisa, kar se mu je takoj maščevalo, saj je prvi igralec sveta zmogel prvi »break« za vodstvo s 5:4, a mu je Federer hitro vrnil milo za drago. Toda Nadalu se je posrečil še eden, ki je bil ključen v uvodnem nizu.

V drugem je poznejši zmagovalec tekmecu odvzel servis že v peti igri in dvoboj mirno pripeljal pod streho, s čimer je vpisal že 22. zmago v 32 medsebojnih obračunih. »To je odličen način, kako zapečatiti sezono, ki je bila ena mojih najboljših doslej. Ta turnir je poseben, vendar pa imam z njim še neporavnane račune, zato sem vesel preboja v finale,« se je smejalo 27-letnemu Špancu.