Nadal: V moji igri je manjkalo strasti

Rafael Nadal je po porazu proti Tsongaju spregovoril o letošnji sezoni in povedal, da bo naslednje leto bolj zagrižen.

Objavljeno
25. november 2011 08.28
Posodobljeno
25. november 2011 10.10
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

London - Rafael Nadal, nekdanja številka 1 svetovnega tenisa, je po novem neuspehu na zaključnem mastersu v Londonu priznal, da ga je poraz s Jo-Wilfriedom Tsongo zelo potrl.

Sezono 2010 je 25-letni teniški zvezdnik zaključil kot najboljši tenisač sveta, letos pa mu ni uspelo ubraniti naslova. Na zadnjem turnirju sezone, ki poteka v Londonu, ga je sinoči premagal še Tsonga ( 6–7, 6–4, 3–6) in mu tako onemogočil nastop v finalu.

Francoz ga je premagal le dva dni za tem, ko ga je v eni uri uničil njegov velik tekmec, Roger Federer. Nadal, ki je igral na le treh turnirjih, odkar je izgubil proti Novaku Djokoviću v finalu odprtega prvenstva ZDA, je na novinarski konferenci razložil svojo situacijo.

»O tem bi lahko govoril celo uro. Razlogov je več, morda nisem bil tako zelo zagrižen, morda sem bil malce bolj utrujen kot ponavadi, « je dejal Španec in nadaljeval: »Zadovoljen sem, kako sem treniral zadnje tri tedne, ampak v tem dvoboju nisem bil pravi. Lahko bi se opravičeval, lahko našteval probleme, vendar v tem trenutku tega ne bom storil. V karieri imaš trenutke, ko se dvigneš in trenutke, ko padeš na tla. Danes ni bil moj najboljši trenutek.«

Letos je španski matador slavil le na enem turnirju za grand slam (OP Francije), medtem ko je na preostalih slavil Đoković, zato mu letošnja sezona ne bo ostala v najlepšem spominu.

Kljub temu pa se Nadal pripravlja na nastop v Davisovem pokalu, ki se bo odvijal naslednji teden. Po tekmovanju pa se bo stoprocentno posvetil treningom, da bo prišel nazaj v vrhunsko formo in v začetku naslednjega leta na Australian Open dosegel veliki comeback. 

»Nadaljeval bom s točno takšnim treningom, kot sem ga imel zadnje tri tedne, saj mi je zelo odgovarjal. To je edini način, da bom stopil v sezono 2012 v vrhunski formi. Naredil bom vse, kar lahko, da bom v naslednji sezoni najboljši,« je dejal španski šampion in nadaljeval: »Ta konec leta zame ni lahek. Težko sem sprejel poraze, a so mi hkrati dali nov zagon in željo po višjih ciljih v letu 2012.«

Nadal je tudi zelo optimističen glede finala Davis Cup, v katerem se bodo Španci pomerili z Argentinci. Dvoboj se bo odigral na peščeni podlagi, ki mu najbolj ustreza. »Na trdi podlagi imam več časa za razmislek, prav tako se na njej lažje gibljem. Dal bom vse od sebe, da ubranim barve svoje države. Če pa se slučajno zgodi, da moja forma ne bo prava, pa bo kapitan preprosto izbral drugega igralca,« je zaključil »kralj peska«.