Nadalu na poti do nove lovorike stoji le še rojak Ferrer

Rafael Nadal se bo v finalu turnirja v Acapulcu pomeril z Davidom Ferrerom, 109. igralka sveta presenetila V. Williams.

Objavljeno
02. marec 2013 11.09
TENNIS-MEXICO/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Rio de Janeiro- Starejša od ameriškega sestrskega dvojca Venus Williams je izpadla v polfinalu teniškega turnirja serije WTA v brazilskem Florianopolisu. Nekdanja številka ena Williamsova, prva nosilka 235.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja, je morala priznati premoč Rusinji Olgi Pučkovi, 109. igralki sveta, ki je slavila s 4:6, 6:4, 7:5.

Pučkova se bo v nedeljskem finalu pomerila z Romunko Monico Niculescu, ki je v polfinalu ugnala Francozinjo srbskega rodu Kristino Mladenović s 6:0, 6:2. Pučkova in Niculescujeva, 75. igralka sveta, se bosta prvič srečali na katerem od dvobojev za prvenstveno zmago na turnirjih WTA. Obe sta se šele tretjič uvrstil v finale katerega od turnirjev WTA, piše STA.

Pučkova je tretjič v karieri ugnala katero od igralk iz najboljše dvajseterice, pred tem je leta 2006 v prvem krogu turnirja v Baliju premagala Srbkinjo Ano Ivanović, v četrtfinalu Quebeca pa Jeleno Janković. Williamsova trenutno zaseda 20. mesto na svetovni teniški jakostni lestvici.

Florianopolis, rojstni kraj nekdanjega brazilskega teniškega šampiona, trikratnega zmagovalca Rolanda Garrosa Gustava Kuertna, sicer prvič gosti teniški turnir na takšni ravni.

Nadalu na poti do nove lovorike stoji le še rojak Ferrer

Na teniškem turnirju ATP v mehiškem Acapulcu z nagradnim skladom 1,2 milijona dolarjev se bosta za zmago pomerila prva nosilca, Španca David Ferrer in Rafael Nadal. Ferrer je v polfinalu premagal Italijana Fabia Fogninija s 6:3, 6:7 (5), 6:1, drugi nosilec Nadal pa je bil s 7:5, 6:4 boljši od še tretjega Španca v polfinalu, Nicolasa Almagra.

Za Nadala, ki se vrača po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe, je bila uvrstitev v finale že njegova tretja, odkar je spet zaigral na turnirjih ATP, Ferrer pa bo skušal z zmago v finalu nadgraditi uspeh iz Buenos Airesa, kjer je slavil prejšnji teden.

V ženski konkurenci pa se bosta v Mehiki za naslov pomerili Španka Carla Suarez in Italijanska Sara Errani. Druga nosilka Suarezova je v polfinalu ugnala rojakinjo Silvio Soler s 6:2, 6:1, prvopostavljena Erranijeva pa je bila boljša od Francozinje Alize Cornet s 6:2, 6:1.