Najprej izločil Đokovića, nato se je vdal

»Grdi raček« svetovnega tenisa Nick Kyrgios se v četrtfinalu Indian Wellsa ni pomeril z Rogerjem Federerjem.

Objavljeno
18. marec 2017 10.22
Posodobljeno
18. marec 2017 10.22
Indian Wells Tennis
J. P.
J. P.

Indian Wells - Potem ko je »grdi raček« svetovnega tenisa, 21-letni Avstralec Nick Kyrgios, v osmini finala sedemmilijonskega mastersa v ameriškem Indian Wellsu izločil nekdanjega prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića, ki se je z lovoriko na tem prizorišču okitil v minulih treh letih, je moral zaradi slabega počutja predati četrtfinalni dvoboj z devetopostavljenim Švicarjem Rogerjem Federerjem, ki si je v preteklosti na turnirju BNP Paribas Open tudi že pokoril konkurenco (v letih 2004, 2005 in 2012).

»Enostavno nisem bil sposoben nastopiti, saj se počutim zelo slabo. Sumim na zastrupitev s hrano in le upam, da ni nič hujšega. Če bi želel izločiti še Rogerja, bi moral priti na igrišče stoodstotno pripravljen, kar pa nisem. Žal mi je, ni mi lahko, navsezadnje za tovrstne obračune garamo na treningih, a res nisem nared, da bi stopil na igrišče,« je svojo odsotnost utemeljil Kyrgios. Federer se je tako brez boja prebil v polfinale, v katerem ga čaka 17. nosilec, Američan Jack Sock, ki je na poti v četverico že zaustavil dva višje rangirana tekmeca, četrtega in dvanajstega nosilca, Japonca Keija Nišikorija in Bolgara Grigorja Dimitrova.

V drugem polfinalnem paru pa se bosta pomerili turnirski številki 3 in 21, Švicar Stan Wawrinka in Španec Pablo Carreno Busta. Diši torej po švicarskem finalu ...