Nemke izpadle po blamaži s himno

Nemška ženska reprezentanca je na pokalu Fed izpadla proti ZDA s 4:0, potem ko jih je zmedla predvajana nacistična himna.

Objavljeno
13. februar 2017 12.38
TENNIS/
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Maui - na pokalu Fed na Havajih sta reprezentanci ZDA in Nemčije igrali četrtfinale tega tekmovanja. Prvi dvoboj je predala nemška zvezdnica Julija Görges zaradi poškodbe gležnja, nato pa je bila na vrsti Andrea Petkovic. O blamaži z napačno predvajano himno smo že pisali, Američani pa še vedno niso uspeli pojasniti, kako je do napake sploh lahko prišlo. 

Zadnji dvoboj za polfinale je Američankam zagotovila Coco Vandeweghe, ki je Andreo Petković premagala s 3:6, 6:4 in 6:0. Pred tem se je Petkoviceva merila z Alison Riske in izgubila s 6:7 (10) in 2:6, je dejala, da je razmišljala o tem, da bi odkorakala z igrišča.» Bila sem v šoku. To je daleč najhujša stvar, ki se mi je zgodila v življenju, «je dejala nemška reprezentantka. »Ne morem verjeti, kakšna ignoranca. Smo leta 2017, smo v 21. stoletju, kaj takšnega se ne bi smelo primeriti.«

Američanke bodo v polfinalu, ki bo 22. in 23. aprila, gostile branilke naslova Čehinje. Te so v četrtfinalu s 3:2 ugnale Španke. V drugem polfinalu bosta zaigrali Belorusija in Švica.