NHL: Kopitar blestel pri zmagi Kraljev nad Anaheimom

Los Angeles Kings so v gosteh premagali Anaheim s 3:2, Anže Kopitar pa je bil z golom in podajo najboljši igralec tekme.

Objavljeno
18. januar 2016 09.01
M. Ž.
M. Ž.

Anaheim - Hokejisti Los Angelesa so gostovali v pri divizijskem rivalu Anaheimu in ga tesno premagali s 3:2.

Prvo ime srečanja je bil slovenski as Anže Kopitar, ki je prispeval gol in podajo ter bil izbran za igralca tekme. Hrušičan je v odlični formi in je na zadnjih 15 tekmah dosegel 20 točk (5+15). Poleg Kopitarja je pomemben delež prispeval tudi Jonathan Quick s 30 obrambami.

Kralji so vse svoje gole dosegli v drugi tretjini. Po 57 sekundah igre je z igralcem več zadel novinec Vincent Lecavalier, Anaheim pa je hitro odgovoril in v 22. minuti izenačil prek Rickarda Rakella.

Sledil je pritisk Los Angelesa, ki je med 36. in 38. minuto dosegel dva gola. Najprej je po podaji Anžeta Kopitarja in Jakea Muzzina zadel Tyler Toffoli (36.), nato pa je na 3:1 povišal Anže Kopitar, ki je posredoval ob strelu Braydena McNabba in plošček preusmeril v mrežo. Anaheim je v 46. minuti znižal izid prek Davida Perrona, kar pa je bilo premalo za povratek.

»V zadnjem času je bilo preveč govora o sestavi ekipe in podaljševanju pogodb. Naš cilj je, da se uvrstimo v končnico. Igrali smo proti ekipi, ki je bila v pretekli sezoni na prvem mestu pacifiške divizije in igrala v finalu zahodne konference, zato nismo mogli pričakovati, da bomo kar tako nadzorovali vso tekmo. Mislim, da so igralci prikazali dobro predstavo, še posebej to velja za centre Jeffa Carterja, Anžeta Kopitarja in Vincenta Lecavalierja,« je povedal glavni trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Los Angeles ima po 44 odigranih tekmah na svojem računu 28 zmag in skupno 59 točk, kar deset več od najbližjega zasledovalca v pacifiški diviziji Arizone, medtem ko je Anaheim šele peti (45).

Rezultati lige NHL

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2:3

(Anže Kopitar gol in podaja v 21 minutah za Los Angeles)

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 5:0

New York Islanders - Vancouver Canucks 1:2 (po kazenskih strelih)

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 3:1

Washington Capitals - New York Rangers 5:2

Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens 5:2

Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 1:2 (po kazenskih strelih)