Nov težak poraz za Rafo

V polfinalu turnirja v Riu de Janeiru je Španca Rafaela Nadala s 6:7 (6), 7:6 (3) in 6:4 premagal Urugvajec Pablo Cuevas.

Objavljeno
21. februar 2016 10.26
Š. Ro.
Š. Ro.

Rio de Janeiro - Tudi nova sezona se ne odvija po željah nekdanjega prvega igralca sveta Španca Rafaela Nadala. Po hitrem izpadu na OP Avstralije je težak poraz doživel tudi na turnirju ATP v olimpijskem Riu. V polfinalu ga je s 6:7 (6), 7:6 (3) in 6:4 premagal Urugvajec Pablo Cuevas.

Rafa je že prvi niz dobil po hudem boju v podaljšani igri, ko je imel nasprotnik dve priložnosti za zmago. Cuevas, 45. igralec sveta, je priložnost nato vendarle izkoristil v drugem nizu, v tretjem pa dokončal delo za svojo največjo zmago v karieri. Tudi sam specialist za peščene podlage je dosegel kar 48 winnerjev.

»Zapravil sem priložnost, je, kar je,« je po porazu dejal 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. »Boril sem se do konca. To moram sprejeti in se še naprej truditi, da spremenim dinamko. Nisem osvojil naslova, zato ne morem reči, d je bil turnir uspešen,« je še dejal Rafa, ki je v polfinalu izgubil tudi že prejšnji teden v Buenos Airesu. Zdaj bo začel priprave na Indian Wells.

Cuevas se bo v finalu pomeril z nepostavljenim Argentincem Guidom Pello.