Ob Federerju v polfinalu tudi Tsonga

Na zaključnem tunirju ATP v Londonu je skupini B Francoz Jo-Wilfired Tsonga premagal Španca Rafaela Nadala (7:6, 4:6, 6:3).

Objavljeno
24. november 2011 16.39
Posodobljeno
24. november 2011 17.11
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Prva polfinalista zaključnega teniškega turnirja v Londonu sta Švicar Roger Federer in Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Slednji si je napredovanje zagotovil po težkem dvoboju s Špancem Rafaelom Nadalom (7:6, 4:6, 6:3). Francoz se bo tako v nadaljevanju pomeril z najboljšim v skupini A, Nadal pa se vrača v domovino, kjer se bo pripravljal na dvoboje Davisovega pokala s Španijo.

Švicar je na sklepnem teniškem tunirju sezone še neporažen. V zadnjem dvoboju v skupini B je po Francozu Jo-Wilfriedu Tsongaju in Špancu Rafaelu Nadalu danes premagal še Američana Mardyja Fisha (6:1, 3:6, 6:3). S tem se je Švicar že uvrstil v polfinale in je na dobri poti, da še šestič v karieri osvoji zaključni turnir.

Fish tako svoj premierni finalni turnir zapušča brez zmage, brez možnosti za napredovanje pa je bil že po porazih proti Nadalu in Tsongaju. »Nisem pričakoval, da se bo pri Mardyju kaj spremenilo. Vedno je nevaren. Zelo zgodaj udarja žogico, njegov začetni udarec je odličen. Vsekakor sem si z zmago močno oddahnil,« je povedal Federer, ki sicer ni bil tako prepričljiv kot proti Nadalu (6:3, 6:0), saj je moral Američanu prepustiti niz.

Fish je namreč po izgubljenem prvem nizu zaigral precej bolj napadalno, kar je očitno presenetilo Federerja. Prvo priložnost za »break« je Švicar še uspel ubraniti, ne pa tudi naslednje, ko mu je v četrti igri Fish odvzel servis in ga še naprej silil v napake.

A je izkušeni Federer v zadnjem nizu spet prevzel pobudo in povedel z 2:0, nato pa z zbrano igro brez težav vpisal tretjo zmago na turnirju.

V večerni tekmi dneva se bosta v londonski Areni O2 pomerila Nadal in Tsonga, zmagovalec tega dvoboja se bo Švicarju pridružil med najboljšo četverico.