Črn dan za zvezdnika: slovo obolele Šarapove in Đokovića

Marija Šarapova je na turnirju v Rimu odpovedala četrtfinalni dvoboj s Saro Errani, Đoković je klonil proti Berdychu.

Objavljeno
17. maj 2013 14.34
Posodobljeno
17. maj 2013 14.34
TENNIS-WOMEN/ROME
Š. Ro., D. O., Delo.si
Š. Ro., D. O., Delo.si

Rim - Ruska teniška igralka Marija Šarapova je zaradi bolezni že sklenila nastope na turnirju v Rimu. Kot so sporočili organizatorji, je zaradi zaradi slabega počutja odpovedala četrtfinalni dvoboj z Italijanko Saro Errani.

Še naprej pa svoje tekmice melje prva igralka sveta Serena Williams - Američanka je tudi proti Španki Carli Suarez Navarro prikazala odlično igro in slavila zmago s 6:2 in 6:0. Presenetljivo si je mesto v polfinalu zagotovila tudi Rusinja Simona Halep, ki je bila boljša od Srbkinje Jelene Janković (4:6, 6:0, 7:5). Tudi Viktorija Azarenka je bila uspešna, po treh nizih igre je uspela premagati Samantho Stosur (6:4, 1:6, 6:3).

Šarapova bolna že vse od prejšnega tedna

Šarapova, katere glavni cilj sezone je ubranitev lovorike na OP Francije, je prek twitterja sporočila, da jo je ustavila bolezen. »Žal mi je, da sem morala predati dvoboj in se umakniti s turnirja. Že prejšnji teden po bolezni nisem povsem okrevala, sinoči pa se je stanje spet poslabšalo. Škoda, Rim je den mojih najljubših turnirjev, zato komaj čakam, da se vrnem naslednje leto,« je zapisala 26-letna zvezdnica. 

Đoković zapravil že dobljen dvoboj

Prvi igralec sveta Novak Đoković se je presenetljivo hitro poslovil tudi na turnirju v Rimu. Potem, ko ga je pretekli teden v Madrid že v drugem kolu presenetil nadarjeni Bolgar Grigor Dimitrov, je Nole tokrat v večnem mestu v četrtfinalu naletel na razpoloženega Tomaša Berdycha.

Čeh je po dveh urah in 20 minutah igre slavil zmago s 2:6, 7:5, 6:4. Srb je zapravil pravzaprav že dobljeni dvoboj - po osvojenem prvem nizu je tudi v drugem že vodil s kar 5:2, do zmage sta mu manjkali le še dve točki, toda borbeni Berdych se ni predal in pripravil veliki preobrat.

»To je bila zelo čudna situacija. Igral sem dobro in bil le dve točki oddaljen od zmage. Toda nato se je potek dvoboja povsem spreobrnil, tudi sam sem se počutil kot drugačen igralec. Izgubil sem koncentracijo. Začel sem igrati preveč defenzivno, Berdych pa je pridobil na samozavesti in izkoriščal svoje priložnosti. Je odličen igralec, ki že dlje časa lovi najboljšo četverico na svetu. Sposoben je dobiti tudi pomembne dvoboje, kar je danes tudi dokazal,« je po porazu dejal Đoković, ki bo imel sedaj nekaj več časa, da se v miru pripravi na OP Francije.

Stari dobri Rafa še enkrat več boljši od Ferrerja

V polfinalu je tudi branilec naslova Rafael Nadal, ki se je sicer mučil z rojakom Davidom Ferrerjem, a po dveh urah in 46 minutah vednarle slavil zmago s 6:4, 4:6, 6:2. »To je bil izjemno težak dvoboj, saj moraš proti Davidu vedno igrati po najboljših močeh. Sem zelo vesel zmage. Zlasti me veseli, da sem se po zaostanku s 4:0 v drugem nizu uspel zbrati in nato v tretjem premagati fantastičnega nasprotnika,« je o svojem rojaku z izbranimi besedami spregovoril Rafa. Nadalova poškodba je praktično že pozabljena, saj je dobil kar šest turnirjev od skupno osmih v tej sezoni, v polfinalu pa ga čaka Berdych.

Mesto v druegm polfinalu si je sinoči zagotovil tudi Švicar Roger Federer, ki želi v Rimu prav tako popraviti vtis po hitrem slovesu iz Madrida. V četrtfinalu sicer ni bil brez težav proti Poljaku Jerzyju Janowiczu, ki je pred tem šokiral Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja, a zmagal s 6:4 in 7:6. Za mesto v finalu se bo pomeril z nepostavljenim Francozom Benoitom Pairejem, ki ga je sicer v Madridu premagal v 2. kolu.

Rim, masters ATP, četrtfinale:

Benoit Paire (Fra) - Marcel Granollers (Špa) 6:1, 6:0;

Tomaš Berdych (Češ/6) - Novak Đoković (Srb/1) 2:6, 7:5, 6:4;

Rafael Nadal (Špa) - David Ferrer (Špa/4) 6:4, 4:6, 6:2;

Roger Federer (Švi/2) - Jerzy Janowicz (Pol) 6:4, 7:6 (2);

Rim, WTA, četrtfinale:

Serena Williams (ZDA/1) - Carla Suarez Navarro (Špa) 6:2, 6:0;

Sara Errani (Ita/7) - Marija Šarapova (Rus/2) - predaja;

Simona Halep (Rom) - Jelena Janković (Srb) 4:6, 6:0, 7:5;

Viktorija Azarenka (Blr/3) - Samantha Stosur (Avs/9) 6:4, 1:6, 6:3.