OP Avstralije: Hercogova za prvo nasprotnico dobila Jankovićevo

Polona Hercog, edina slovenska predstavnica na glavnem delu OP Avstralije, bo v prvem krogu igrala proti Srbkinji Jeleni Janković.

Objavljeno
15. januar 2016 10.11
SPO-TEN-WTA-CONNECTICUT-OPEN-PRESENTED-BY-UNITED-TECHNOLOGIES---
M. Ž.
M. Ž.

Melbourne - Prireditelji OP Avstralije, prvega turnirja za veliki slam v tej sezoni, ki se bo začel 18. januarja, so opravili žreb tekmovanja. Ta je določil, da se bo edina slovenska predstavnica na glavnem delu, Polona Hercog, v prvem krogu zoperstavila Srbkinji Jeleni Janković.

Vloga favoritinje pripada 30-letni Jankovićevi, ki na lestvici WTA zaseda 21. mesto in je 19. nosilka turnirja, medtem ko je 24-letna Hercogova 73. igralka sveta. Srbkinja in Slovenka sta se doslej pomerili le enkrat, in sicer leta 2011 v Monterreyju, kjer je Jankovićeva slavila po dveh nizih.

V ženski konkurenci je prva nosilka Američanka Serena Williams, ki je za nasprotnico dobila Italijanko Camilo Giorgi, ta pa je najvišje postavljena udeleženka turnirja med tistimi igralkami, ki niso med nosilkami (35. na lestvici WTA). V zgornji polovici žreba so med drugimi še Poljakinja Agnieszka Radwanska (4.), Rusinja Marija Šarapova (5.) in Čehinja Petra Kvitova (6.).

Đoković za začetek z najstnikom

Pri moških je glavni favorit petkratni zmagovalec turnirja, Srb Novak Đoković, ki se bo za uvod pomeril z 19-letnim Južnokorejcem Hyeong Chungom (51.).

V zgornji polovici je tudi tretjepostavljeni Švicar Roger Federer, ki bo v prvem krogu igral z Gruzincem Nikolozom Basilašvilijem (117.), v primeru zmage pa ga čaka boljši iz para Ricardas Berankis - Alexandr Dolgopolov.

V spodnjem delu žreba so med drugimi drugi nosilec, Škot Andy Murray, ki bo najprej igral proti Nemcu Alexandru Zverevu (83.), četrtopostavljeni Švicar Stanislas Wawrinka, ki bo igral proti Rusu Dmitriju Tursunovu, in petopostavljeni Španec Rafael Nadal, ki je dobil neugodnega tekmeca, rojaka Fernanda Verdasca (47.). Na glavnem delu sodeluje tudi Slovenec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene (49.)., ki je bil uvrščen v spodnji del in bo v prvem krogu igral z Američanom Stevom Johnsonom (32.).