OP Avstralije: Serenin sprehod v finale, slovo Konte

Prva teniška igralka sveta se bo v finalu Melbourna pomerila s sedmo nosilko, Nemko Angelique Kerber.

Objavljeno
28. januar 2016 10.38
TENNIS-AUS-OPEN
J. P.
J. P.

Melbourne - Prva teniška igralka sveta in prvopostavljena na uvodnem turnirju velike četverice v novem koledarskem letu, Američanka Serena Williams, se je dobesedno sprehodila v finale odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, saj ji ni doslej še nobena tekmica odščipnila niti niza, oddala pa je zgolj pičlih 26 iger.

Niti v polfinalu ni imela težkega dela s četrto nosilko, Poljakinjo Agnieszko Radwansko, ki jo je po bližnjici, po zgolj 64 minutah neizenačene igre, izločila z gladkih 6:0 in 6:4. V vseh pogledih je bila precej prepričljivejša od nemočne tekmice (asi 8:0, dvojne napake 1:3, winnerji 42:4, brejki 5:1, točke ob mreži 22:5), privoščila si je edinole deset neizsiljenih lastnih napak več kot tekmica (17:7).

To je bil sicer že deveti medsebojni obračun Američanke in Poljakinje, prav vse je doslej dobila Serena, ki je edini niz oddala v finalu Wimbledona leta 2012 (6:1, 5:7, 6:2). Štiriintridesetletnica tako ostaja v igri za že sedmo lovoriko v Melbournu, zanimivo pa je, da je vselej, ko se je na tem turnirju prebila v finale, tudi zmagala. Radwanska pa je drugič v zadnjih treh letih obtičala v polfinalu melbournskega velikega slama.

Sereni bo v finalu na nasprotni strani mreže stala Nemka Angelique Kerber. Foto: Paul Crock/AFP.

 

Williamsova se bo v finalu pomerila s sedmo nosilko, Nemko Angelique Kerber, ki je vendarle zaustavila senzacionalni pohod Britanke Johanne Konta. Zmagovalka je odpor 24-letne Otočanke, ki pa ima tudi avstralski in madžarski potni list in so jo gledalci kajpak vzeli za svojo, s 7:5 in 6:2 strla po 82 minutah igre, predvsem po zaslugi majhnega števila lastnih napak - privoščila si jih je zgolj enajst, tekmica kar 36.

Kerberjeva se je sploh prvič v karieri prebila v finale turnirja velike četverice, tam pa jo čaka zelo zahteven zalogaj, saj je Sereno v dosedanjih šestih medsebojnih obračunih na kolena spravila enkrat samkrat - v četrtfinalu Cincinnatija leta 2012. Zanimivo pa je, da so se vsi njuni medsebojni dvoboji doslej končali po dveh nizih. Nemka, ki je na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije edini niz oddala že v prvem kolu Japonki Misaki Doi, se bo v ponedeljek na novi svetovni jakostni lestvici povzpela že na četrto mesto, tako visoko v karieri še ni bila.