OP Francije: pripravite čepke za ušesa: ob 15. uri Azarenka - Šarapova

V Parizu bosta odigrana oba ženska polfinala: Viktorija Azarenka - Marija Šarapova (15) in S. Williams - Sara Errani (16.30).

Objavljeno
06. junij 2013 12.04
France Tennis French Open
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Pariz - Na svoj račun bodo danes prišli ljubitelji ženskega tenisa, saj bosta na Roland Garrosu odigrana oba ženska polfinalna dvoboja. Na igrišču Philippe Chatrier se bosta najprej (ob 15.uri) pomerili najglasnejši igralki v teniški karavani - Marija Šarapova in Viktorija Azarenka, v drugem polfinalu pa bo Sara Errani skušala končati izjemen niz Serene Williams (predvidoma ob 16.30 uri).

Rusinja in Belorusinja sta poleg odličnih iger znani tudi kot najglasnejši igralki v teniški karavani. Vsak udarec namreč pospremita z glasnimi vzkliki, ki nemalokrat motijo tekmice, izjema nisto niti navijači na tribunah. Angleški mediji so napoved dvoboja pospremili s šaljivimi namigovanji o izjemno povečani prodaji čepkov za ušesa, v vsakem primeru pa se obeta vrhunski polfinalni dvoboj.

Za primerjavo: leta 2012 so na OP Avstralije izmerili glasnost vpitja Šarapove, ki je znašal kar 101,2 decibela, kar je podobno jakosti zvoka cirkularne žage, medtem ko se je Azarenkino vpitje ustavilo pri 91,4 decibela.

»Velikokrat sva se že pomerili, tako da med nama ni skrivnosti v igri, saj se dobro zavedava prednost in pomankljivosti tekmic,« je dejala Šarapova, ki v medsebojnih dvobojih vodi s 7:5. Ruska lepotica se je obregnila tudi ob Azarenkino nešportno potezo v začetku leta, ko je v polfinalu OP Avstralije zaostajala proti Američanki Sloane Stephens. Belorusinja si je vzela zdravniški premor, po katerem ji je uspelo pripraviti preobrat. »Imava podobno, toda hkrati tudi dokaj različno igro. Zagotovo naju čaka velika bitka,« pa je pred dvobojem dejala Azarenka, ki se je prvič v karieri v Parizu prebila v polfinale.

Erranijeva proti odličnemu nizu Williamsove

Medtem ko je zmagovalko dvoboja Azarenka - Šarapova nemogoče napovedati, pa je v drugem polfinalu v vlogi velike favoritinje Serena Williams. Majhno, toda izjemno borbeno Italijanko Erranijevo namreč čaka misija nemogoče, saj mora za uvrstitev v veliki finale prekiniti niz 29 zmag dominatne Američanke, ki je v tej sezoni resnično razred zase.

»Igrati proti Sereni bo zagotovo izjemno težko, saj je zelo močna igralka. V psihološkem smislu gre za neverjetno športnico, tako da me nikakor ne čaka lahko delo... resnično je zelo močna. Morda mi bo delo nekoliko olajšalo dejstvo, da se dvoboj tokrat igra na peščeni podlagi,« je dejala Erranijeva, ki je s 1,67 centimetri ena najmanjših igralk v teniški eliti.

»Moram priznati, da je Sara izjemno konstantna v svoji igri. Nedolgo nazaj mi je v Madridu povzročila nemalo preglavic. Je resna igralka in moram biti pripravljena na takšen dvoboj,« pa je dejala 31-letna Američanka.

OP Francije, ženski polfinale

Viktorija Azarenka (Blr/3) - Marija Šarapova (Rus/2) - ob 15. uri. 

Serena Williams (ZDA/1) - Sara Errani (Ita/5) - ob predvidoma 16.30 uri.