OP ZDA: štadion Arthur Ashe bo dobil pomično streho, Tsongaja ne bo med udeleženci

Prireditelji turnirja za veliki slam v New Yorku bodo na osrednjem igrišču zgradili pomično streho.

Objavljeno
15. avgust 2013 11.42
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Prireditelji teniškega turnirja za veliki slam v New Yorku so sporočili, da bodo osrednje igrišče Arthur Ashe, ki sprejme 24 tisoč obiskovalcev, končno prekrili s streho. Newyorčani so se tako kot zadnji prireditelji turnirja za veliki slam odločili za ta korak, potem ko sta osrednji igrišči v Melbournu in Wimbledonu že prekriti s streho, na pariškem Roland Garrosu pa to že načrtujejo.

Američani so imeli v preteklih letih številne težave z vremenom, zato je bilo v moški konkurenci zadnjih pet finalnih obračunov prestavljenih z nedelje na ponedeljek. Prireditelji OP so navkljub ponavljajočim vremenskim preglavicam dolgo nasprotovali gradnji strehe na osrednjem igrišču, a so si zdaj premislili. Iz New Yorka so pred začetkom letošnjega turnirja še sporočili, da bo moški finale na sporedu v ponedeljek, ženski pa dan prej. Prireditelji so dosegli dogovor s televizijami, ki velja za leti 2013 in 2014.

»Za televizije je to fantastično. Vedno je dobro vedeti, da bomo tekme lahko odigrali do konca. Ne pogrešam dežja, ampak prekinitve so del tenisa. Sam ne maram sprememb iz dvorane na prosto in obratno. Toda to je dobro za televizije. To je dobro za gledalce, ki nas gledajo. Dobro je tudi za igralce, ki bodo igrali na tem igrišču,« je dejal lanski zmagovalec turnirja Andy Murray.

Odprto prvenstvo Združenih držav Amerike bo potekalo med 26. avgustom in 9. septembrom.

Tsonga odpovedal udeležbo

Francoz Jo-Wilfried Tsonga, osmi igralec sveta, je zaradi poškodbe kolena odpovedal nastop na glavnem delu OP ZDA.

Francoski tenisač se je poškodoval med junijskim turnirjem v Wimbledonu, kjer je moral predati dvoboj drugega kola proti Latvijcu Ernestsu Gulbisu, zdaj pa še vedno ni povsem okreval.

»Neumno bi bilo nastopiti na OP ZDA, saj vem, da nimam nikakršnih možnosti za zmago. Zdravniki so mi dejali, da potrebujem dva meseca, da delno zacelim poškodbo, ter pet mesecev, da povsem okrevam po poškodbi. Moram poskrbeti zase in biti prepričan, da lahko igram z vsemi močmi,« je na svoji uradni spletni strani zapisal Tsonga in dodal, da se na teniška igrišča namerava vrniti 16. septembra, ko se bo udeležil turnirja v Metzu.