OP ZDA: tudi Wawrinka v četrtfinalu, Azarenka v boj s Halepovo

Na OP ZDA se je v ženskih dvojicah po Katarini Srebotnik v četrtfinale prebila tudi Andeja Klepač.

Objavljeno
07. september 2015 23.33
TENNIS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Na OP ZDA se je v četrtfinale že prebil tudi Švicar Stan Wawrinka, ki je v osmini finala v štirih nizih premagal Američana Donalda Younga s 6:4, 1:6, 6:3 in 6:3. To je za dvakratnega zmagovalca turnirjev za grand slam tretji četrtfinale v New Yorku. Njegov naslednji nasprotnik bo zmagovalec osmine finala med Britancem Andyjem Murrayjem in Južnoafričanom Kevinom Andersonom.

Ponoči sta na sporedu še dvoboja med Čehom Tomašem Berdychom in Francozom Richardom Gasquetom ter Švicarjem Rogerjem Federerjem in Američanom Johnom Isnerjem. Mesto med najboljšo osmerico so si že zagotovili Novak Đoković, Feliciano Lopez, Jo-Wilfried Tsonga in Marin Čilić.

Med dekleti na igriščih Flushing Meadowsa znova blesti Belorusinja Viktorija Azarenka, dvakratna zmagovalka turnirja v New Yorku. Z zmago nad Američanko Varvaro Lepčenko s 6:3 in 6:4 se je četrtič prebila v četrtfinale.

Belorusinja je letos malo igrala, saj jo je ovirala poškodba stegenske mišice. A tokrat se je pojavila z obliži na obeh rokah, a pozneje pojasnila, da ne gre za poškodbo, temveč je dobila le odrgnine od majice, ki pa jo na vročini zelo pečejo. »Navijači so me že zaskrbljeno spraševali, ali sem spet poškodovana. No, lahko izkoristim priložnost in jih pomirim, da naj jih ne skrbi,« je povedala 26-letna igralka, ki je tokrat ustavila Lepčenkovo. Slednja bi lahko postala prva Američanka, ki se ne piše Williams med najboljšo osmerico po letu 2009. Po izgubljenem prvem nizu, je v drugem dobro začela in odvzela servis Azarenki, a ji je ta takoj vrnila in zanesljivo prišla do zmage.

V četrtfinalu Azaenko čaka težka nasprotnica, druga nosilka Romunka Simona Halep, ki pa je trdo garala že v osmini finala. Nemko Sabine Lisicki je premagala po dveh urah in 34 minutah, s 7:6 (6), 5:7 in 6:2.

Dve Slovenki v četrtfinalu

Slovenija bo imela v četrtfinalu zadnjega teniškega turnirja za grand slam v New Yorku kar dve predstavnici v konkurenci ženskih dvojic. Po Katarini Srebotnik se je med osem najboljših parov odprtega prvenstva ZDA prebila tudi Andreja Klepač.

Klepačeva je odlično partnerico našla v Španki Lari Arruabarrena, s katero sta 15. nosilki tega teniškega turnirja. V osmini finala je slovensko-španska kombinacija premagala tretji nosilki med ženskimi dvojicami madžarsko-francosko navezo Timea Babos in Kristina Mladenović. Klepačeva s špansko partnerko je slavila po dveh urah dvoboja z izidom 6:4, 4:6, 6:4.

Za polfinalno vstopnico bosta Klepačeva in Arruabarrena teniška loparja prekrižala z Italijankama Saro Errani in Flavio Pennetta, 11. nosilkama turnirja ženskih dvojic. Srebotnikova pa bo skupaj s Francozinjo Caroline Garcia v četrtfinalu igrala z nemško-ameriškim parom Anna-Lena Grönefeld in Coco Vandeweghe.

Znana sta že dva četrtfinalna para, Serena Williams se bo udarila s sestro Venus, Francozinja Kristina Mladenović pa z Italijanko Roberto Vinci.