Po 27 letih spet Brazilka v finalu turnirja WTA

Podvig se je posrečil 130. teniški igralki sveta Teliani Pereiri, ki je v Bogoti odpravila prvo nosilko Jelino Svitolino.

Objavljeno
19. april 2015 15.50
TENNIS-OPEN/ Elina Svitolina of Ukraine returns a backhand to Ana Ivanovic of Serbia during their women's singles match at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bogota - Kar 27 let je potreboval brazilski ženski tenis, da je spet dobil svojo predstavnico v finalu turnirja WTA. V Bogoti (nagradni sklad četrt milijona ameriških dolarjev) se je to posrečilo 130. »loparju« sveta Teliani Pereiri, ki je presenetljivo ukanila prvopostavljeno Ukrajino Jelino Svitolino s 7:6 (7) in 6:3. Tako je postala prva zastopnica svoje države v finalu turnirjev tega ranga po Neige Dias, ki je leta 1988 osvojila Barcelono - nekaj mesecev pred Telianinim rojstvom.

»Odlično se počutim. Jelina je igralka, ki je ni lahko odpraviti. To je bil moj tretji polfinale WTA in hkrati najboljši. Zame, za mojo družino, ekipo in vse, ki mi stojijo ob strani, je bil to prav poseben dan. Tudi v finalu bom ubrala enak pristop,« se je smejalo Pereiri, ki se je predvsem v prvem nizu čudežno rešila iz zagate, potem ko je 20-letna Ukrajinka že vodila s 5:2. Zdaj Brazilko v finalu čaka nepostavljena Kazahstanka Jaroslava Švedova, ki je po hudem boju s 6:4, 3:6 in 6:4 izločila domače orožje Mariano Duque.