Po letu in pol Srebotnikova spet v finalu

Slovensko teniško igralko na turnirju v Dohi med dvojicami v navezi z Američanko Abigail Spears čaka le še zadnja ovira.

Objavljeno
17. februar 2017 23.02
ap-Britain Tennis Eastbourne
J. P.
J. P.

Doha - Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je prvič po Torontu predlanskega avgusta prebila v finale turnirja WTA v konkurenci dvojic, medtem ko na lovoriko čaka še mesec in pol dlje, zadnjo je v vitrino postavila konec junija leta 2015, ko si je v navezi s Francozinjo Caroline Garcia pokorila vso konkurenco na travnati podlagi v britanskem Eastbournu.

Podvig lahko ponovi jutri, ko se bo v paru z Američanko Abigail Spears v finalu turnirja z nagradnim skladom 776.000 dolarjev v Dohi udarila z ukrajinsko-kazahstansko navezo Olgo Savčuk in Jaroslavo Švedovo. Zanimivo: tako Srebotnikova (leta 2011 s Čehinjo Kveto Peschke) kot Spearsova (predlani z rojakinjo Raquel Kops-Jones) sta doslej v Katarju med dvojicami že zmagali.

V polfinalu sta bili četrti nosilki po razburljivem boju v 69 minutah igre s 6:3, 1:6 in 10:8 boljši od drugopostavljenih Indijke Sanie Mirza in Čehinje Barbore Strycove, medtem ko sta finalni tekmici na kolena spravili turnirski par številka 1, Tajvanko Yung-jan Chan in zimzeleno Švicarko Martino Hingis. Velenjčanka in Američanka sta primazali pet asov, nasprotnici nobenega, sta pa poraženki - na račun popolne dominance v drugem nizu - zbrali en brejk več (3:2).