Pokal fed: Slovenke ekspresno izgubile proti Bolgarkam

Slovenske teniške igralke so v tretjem progu pokala fed z 0:3 izgubile z Bolgarijo.

Objavljeno
09. februar 2013 08.52
Posodobljeno
09. februar 2013 08.52
tlo_rupert
Š. Ro., Delo.si/STA
Š. Ro., Delo.si/STA

Tel Aviv - Slovenska ženska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj tretjega kroga 1. evroafriške skupine pokala Fed v izraelskem Eilatu; Bolgarija je povedla z nedosegljivo prednostjo 2:0.

Slovenka Tjaša Šrimpf je predala dvoboj Cvetani Pironkovi po zaostanku v prvem nizu z 0:1. V prvi partiji je Tino Rupert ugnala Bolgarka Dia Evtimova s 6:1 in 6:0. Za tem sta v dvojicah Jelica Kostova/Izabela Šinikova v paru premagali še Andrejo Klepač in Rupertovo s 6:2 in 6:3.

»Danes je priložnost dobila Tina Rupert, ki se je zoperstavila nasprotnici po svojih najboljših močeh in tudi mene presenetila s svojo igro. Pri Tjaši smo včeraj skušali sanirati poškodbo, a je bilo preveč me tekmo boleče, zato je dvoboj predala. Tudi dvojica je bila brez možnosti za uspeh,« je po tekmi povedala slovenska kapetanka Tina Pisnik.

Oslabljena Slovenija je v prvem krogu premagala Luksemburg z 2:1 in si izborila obstanek v skupini, ter v drugem krogu izgubila z Nizozemsko z 0:3. Jutri jo glede na današnji razplet čaka še revialni dvoboj s Portugalsko ali Bosno in Hercegovino za končno razvrstitev, sicer pa je sezona pokala Fed za Slovenke že končana.

Pokal fed, 1. evroafriška skupina, 3. kro:

Eilat: Slovenija - Bolgarija 0:3

Tina Rupert - Dia Evtimova 1:6, 0:6;

Tjaša Šrimpf - Cvetana Pironkova 0:1, predaja;

Andreja Klepač/Tina Rupert - Jelica Kostova/Izabela Šinikova 2:6, 3:6.