Pokal fed: Slovenke klonile tudi proti Latviji in dosegle dno

Slovenske teniške igralke so v pokalu fed izgubile odločilni dvoboj za obstanek in pristale v 2. evroafriški skupini.

Objavljeno
09. februar 2014 21.10
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Budimpešta - Slovenska ženska teniška reprezentanca je izgubila odločilni dvoboj za obstanek v 1. evroafriški skupini pokala Fed v Budimpešti in tako zdrsnila še raven niže: v 2. evroafriško skupino.

V 22-letni zgodovini nastopanja v pokalu Fed Slovenija še nikdar ni nastopala v drugi evroafriški skupini, še leta 2012 je igrala v svetovni skupini.

V obračunu z Latvijo sta slovenski igralki izgubili posamična dvoboja, Jelena Ostapenko je premagala Dalilo Jakupović s 6:3, 7:6 (4), Diana Marcinkevica pa je bila od Maše Zec Peškirič boljša s 6:0, 6:0.

»Glede na včeraj prikazano igro Dalile smo pričakovali, da bo zmagala. A je nasprotnica presenetila in kakovostno odigrala celotno tekmo. Je pa Dalila dala vse od sebe in pustila srce na igrišču, imela je tri 'set' žoge, a ji jih ni uspelo realizirati. Zanjo nimam negativne ocene, samo pozitivno. Kar pa se tiče drugega dvoboja ... Nimam pozitivnega komentarja. Maša je bila povsem zategnjena pod pritiskom in to ni bilo podobno tenisu, žal,« je nastope v Budimpešti pospremila kapetanka ekipe Tina Pisnik.

Slovenke so se morale boriti za obstanek, ker so na turnirju v Budimpešti izgubile vse tri dvoboje v skupini. V prvem nastopu so bile boljše Avstrijke s 3:0, v drugem dvoboju je Ukrajina prav tako zmagala s 3:0, v soboto je Izrael zmagal z 2:1. Slovenija je v madžarski prestolnici sicer nastopila oslabljena, brez Polone Hercog in Tadeje Majerič.

Nemčija, Avstralija in Italija v polfinalu

Ženske teniške reprezentance Nemčije, Avstralije in Italije so si že zagotovile polfinale svetovne skupine pokala fed. V četrtfinalnih tekmah je Nemčija proti Slovaški zmagala s 3:1, Avstralija je Rusijo premagala s 4:0, Italija pa ZDA s 3:1. Dvoboj med Španijo in Češko so preložili na ponedeljek.