Poleg Žemlje uspešna še Hercogova

V 1. kolu kvalifikacij v Cincinnatiju od treh slovenskih teniških igralcev poražen le Aljaž Bedene.

Objavljeno
11. avgust 2013 12.41
regent/POLONA HERCOG
M. F., šport, STA
M. F., šport, STA
Cincinnati - Poleg Grege Žemlje se je zmage v kvalifikacijah Cincinnatija veselila tudi Polona Hercog. Neuspešen je bil Aljaž Bedene, ki ga je v uvodnem dvoboju izločil tretji nosilec kvalifikacij Rus Dmitrij Tursunov.

Potem ko je najboljši slovenski teniški igralec Žemlja, šesti nosilec kvalifikacij za masters ATP v Cincinnatiju z nagradnim skladom 3,079 milijona dolarjev, po treh nizih s 3:6, 6:2 in 6:4 premagal domačina Denisa Kudlo, 109. igralca sveta, je na sceno stopil Aljaž Bedene. A Rus Tursunov, 43. igralec sveta, je bil premočan tekmec. Bedene je favorita dvoboja presenetil v prvem nizu, ki ga je dobil po podaljšani igri s 7:6 (3), a je nato Tursunov naslednja dva dobil z izidom 6:3, 6:3.

Prvo oviro za preboj na ženski turnir serije WTA z nagradnim skladom 2,369 milijona ameriških dolarjev pa je preskočila Mariborčanka Polona Hercog. Trenutno 100. igralka na svetovni lestvici je premagala višje rangirano Španko Silvio Soler-Espinoso (70. igralko na lestvici WTA) s 3:6, 6:2, 7:6 (11). V drugem kolu kvalifikacij se bo pomerila s špansko veteranko Lourdes Dominguez Lino, deveto nosilko kvalifikacij, ki na lestvici WTA zaseda 55. mesto.