Poškodba Isnerja drago stala ZDA, Avstralija še v igri

Španija se je z zmago nad ZDA prebila v finale Hopmanovega pokala, za drugo mesto v finalu se borijo še tri reprezentance.

Objavljeno
03. januar 2013 09.16
Posodobljeno
03. januar 2013 10.00
TENNIS-AUS-HOPMAN
D. O., Š. Ro., Delo.si
D. O., Š. Ro., Delo.si

Perth - Španija se je že uvrstila v finale neuradnega svetovnega prvenstva mešanih teniških parov, Hopmanovega pokala, v avstralskem Perthu. Španska tenisača Fernando Verdasco in Anabel Medina Garrigues sta se prebila v finale brez pravega boja proti ameriškemu paru, potem ko je Američan John Isner predal dvoboj zaradi poškodbe kolena.

ZDA, za katere sta tokrat tekmovala Isner in Venus Williams, bodo tako ostale brez lovorike na tem turnirju, na katerem se meri osem najboljših ekip. Američani so sicer že šestič osvojili Hopmanov pokal.

Španija še nima tekmeca v finalu. Za mesto v finalu se borijo tri ekipe iz skupine B. Možnosti imajo Italija, Srbija in gostiteljica Avstralija.

Namesto Isnerja zaigral kar Avstralec

Potem ko je Isner predčasno zapustil turnir, so organizatorji turnirja vseeno zagotovili zamenjavo. Na njegovo mesto je stopil avstralski najstnik, komaj 16-letni Thanasi Kokkinakis (756. igralec na lestvici ATP), ki proti Verdascu, 24. igralcu sveta, ni imel pravih možnosti. Williamsova je nato premagala Garriguesovo, v igri dvojic pa je španska kombinacija gladko premagala Williamsovo in Kokkinakisa, ki sta se prvič srečala šele nekaj minut pred dvobojem.

»Zelo, zelo mi je žal, ker sem moral predati dvoboj. Rad bi se opravičil vsem navijačem, ki so nas prišli spodbujati. Resnično sem se želel pomeriti s Fernandom, upam da navijače razumete mojo zadrego. Zelo rad nastopam v tem tekmovanju, tu sem že tretjič, zato je to zame veliko razočaranje. Toda moram pozdraviti svojo poškodbo in se nato vrniti na igrišča,« je bil razočaran visokorasli Isner.

Avstralci ostali v igri za finale

V skupini A je reprezentanca Avstralije v Perthu premagala Italijo z 2:1 in tako ostala v igri za uvrstitev v finale. Za uspeh domačih sta poskrbela Bernard Tomić in Ashleigh Barty s posamičnima zmagama, Italijani pa so točko osvojili v igri dvojic.

V prvem dvoboju je Bernard Tomić premagal Andreasa Seppija s 6:3, 7:5, potem pa je Ashleigh Barty slavila proti Francesci Schiavone s 6:0, 6:3. V igri dvojic sta Schiavone in Seppi premagala par Barty - Tomić z 2:6, 6:4, 10:3.

Avstralija si po tej zmagi deli prvo mesto s Srbijo, kdo pa se bo uvrstil v finale pa bo jasno po petkovem dvoboju med Srbijo in Nemčijo.