Poškodba je preteklost, zmaga Polone Hercog

Polona Hercog je v petih dvobojih na Češkem oddala zgolj 14 iger, v Avstriji med dvojicami uspešna tudi Andreja Klepač.

Objavljeno
21. julij 2013 15.46
TENNIS-WTA-SWE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Olomouc - Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, 82. igralka svetovne lestvice, je na turnirju Mednarodne teniške zveze (ITF) v Olomoucu z nagradnim skladom 100.000 dolarjev rutinirano opravila z vsemi tekmicami. V petih dvobojih, kolikor jih je potrebovala za končno lovoriko, je oddala - reci in piši - zgolj štirinajst iger, v finalu ji jih je Poljakinja Katarzyna Piter odščipnila le štiri. Hercogova je zmagala s 6:0 in 6:3 in se veselila enajste trofeje na turnirjih ITF.

S tem je 22-letna Mariborčanka še enkrat več dokazala, da je poškodba zapestja, zaradi katere je bila v prvi polovici leta izven tekmovalnega pogona, že preteklost. »To definitivno drži, kljub vsemu pa vračanje v staro formo in med najboljše še zdaleč ni enostavno. Trdo delam in se veselim vsake zmage posebej. Ta teden sem bila zelo zbrana in sem uživala v igri,« je poudarila Hercogova, ki bo v prihajajočem tednu - enako kot Tadeja Majerič -  nastopila na turnirju v Bakuju, nato pa bo po enotedenskem odmoru avgusta začela ameriško turnejo v Cincinnatiju in New Havnu.

V Avstriji zmagala tudi Andreja Klepač

Slovenska teniška igralka, 27-letna Primorka Andreja Klepač, in njena soigralka z one strani Karavank Sandra Klemenschits pa sta osvojili turnir WTA v Bad Gasteinu z nagradnim skladom 235.000 dolarjev. Sosedska naveza je bila v finalu dvojic prepričljivo, s 6:1 in 6:4, boljša od nemško-grške kombinacije Kristina Barrois-Eleni Daniilidou.

Dvoboja je bilo konec že po dobri uri, razlika pa se je naredila predvsem po zaslugi uspešnosti prvega servisa: zmagovalki sta bili namreč kar tričetrtinsko uspešni, poraženki – privoščili sta si kar sedem dvojnih napak – pa manj kot polovično.

V posamični konkurenci je zmaga ostala doma, saj je v finalnem dvoboju nepostavljenih igralk Yvonne Meusburger s 7:5 in 6:2 ugnala Čehinjo Andreo Hlavačkovo. Prvopostavljena Nemka Mona Barthel je morala zaradi poškodbe rame predati že dvoboj 2. kola z Avstrijko Liso Mario Moser.

Po Hercogovi Serena Williams

Najboljša teniška igralka sveta, Američanka Serena Williams, pa je zmagovalka turnirja WTA v Bastadu z nagradnim skladom 235.000 dolarjev. Po finalni zmagi s 6:4 in 6:1 nad osmopostavljeno Švedinjo Johanno Larsson je na tronu nasledila Polono Hercog, ki se je lovorike na tem turnirju veselila tako predlani kot lani, ko je v finalu ugnala prav Larssonovo. Švedinja še čaka krstno turnirsko zmago, potem ko je bila za las prekratka tudi v Portorožu 2010. »Po wimbledonskem razočaranju deluje ta zmaga name blagodejno, upam pa, da mi bo vrnila tudi samozavest pred nadaljevanjem sezone,« je poudarila Serena.