Poškodovani Murray začel (in končal?) s porazom, Berdych trd oreh za Đokovića

Na teniškem mastersu v Londonu je David Ferrer premagal Andyja Murrayja, Novak Đoković pa Tomaša Berdycha.

Objavljeno
21. november 2011 16.39
Posodobljeno
21. november 2011 17.12
Š. Ro., D.O., Delo.si
Š. Ro., D.O., Delo.si

London -  Na zaključnem turnirju ATP v sezoni sta bila v londonski areni O2 danes na sporedu dvoboja v skupini A. Prvi se je na razočaranje domačih gledalcev končal v prid Španca Davida Ferrerja, ki je s 6:4 in 7:5 premagal Škota Andyja Murrayja.

Ferrer, finalist turnirja leta 2006, je z agresivno igro na zunanjo črto presenetil tretjega igralca sveta in s temporušil njegova visoka pričakovanja na turnirju v Londonu. Murray je sicer dobil vse zadnje štiri medsebojne dvoboje na trdi podlagi, nazadnje je Španca premagal v finalu turnirja v Šanghaju. 

Škot je bil konec sezone v dobri formi, vse od poraza v polfinalu OP ZDA proti Špancu Rafaelu Nadalu je namreč dobil kar 17 od 18 dvobojev, osvojil turnirje na Tajskem, Japonskem in Kitajskem, kar mu je pomagalo, da je na svetovni teniški lestvici na tretjem mestu prehitel Švicarja Rogerja Federerja. A je njegov zmagoviti nalet prekinila poškodba, zaradi katere je tudi med prvim dvobojem v Londonu zahteval zdravniško pomoč.

Murray, ki ga je s tribun spodbujal tudi boksarski šampion David Haye, je v dvoboju s Ferrerjem naredil tudi kar 44 neizsiljenih napak, po dvoboju s Ferrerjem dejal, da bo zaradi poškodbe morda predčasno zaključil s turnirjem. » Imam težave, ki se vlečejo že nekaj dni. Nisem mogel veliko trenirati, vendar sem igral, čeprav se nisem dobro počutil. Bom videl kako se bom počutil v torek,« je povedal tretji igralec svet. V primeru, da Murray ne bo nadaljeval z nastopi v Londonu ga bo zamenjal Srb Janko Tipsarević.

Nole komaj strl odpor Čeha

V drugem dvoboju v skupini A je prvi igralec sveta Srb Nvak Đoković komaj rešil kožo proti Čehu Tomašu Berdychu. Slednji je dobil prvi niz, v katerem je povedel s kar 4:0, nato pa v zadnjem zapravil zaključno žogico,zato je po kar dveh urah in pol trajajočem dvoboju s 3:6, 6:3 in 7:6 slavil Nole.

Đoković tokrat ni bil na ravni z večine dvobojev letošnjega leta, z zmago pa se je vrhu lestvice skupine A izenačil s Špancem Davidom Ferrerjem. »Berdych je bil večji del dvoboja boljši nasprotnik. Bil sem v podrejenem položaju, toda z borbeno predstavo sem se uspel rešiti. Trenutno nisem v najboljši formi, toda uspel sem izkoristiti praktično vse priložnosti, ki so se mi ponudile. To pa je tudi kakovost,« je po dvoboju dejal srbski tenisač, ki naskakuje svojo drugo zmago na zaključnem turnirju.