Pred Blažem Rolo pokleknil tudi prvi nosilec

Slovenski teniški igralec Blaž Rola nadaljuje uspešne nastope na challengerju v Sao Paulu, kjer ga danes čaka polfinale.

Objavljeno
03. avgust 2013 09.49
tlo rola
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sao Paulo - Podobno uspešno kot Blaž Kavčič v Liberecu nastopa četrti najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Rola na challengerju v Sao Paulu z nagradnim skladom 50.000 $. V četrtfinalu mu je namreč nasproti stal prvi nosilec, domači as Joao Souza, 122. lopar sveta, a se ga 22-letni Ptujčan ni ustrašil, še več, oddal mu je zgolj sedem iger. Rola, ki ga v Braziliji sicer ni med nosilci, je zmagal s 6:3 in 6:4.

Rola, ki je svetovno športno javnost nase opozoril kot ameriški študentski prvak, je kljub temu, da je tekmec bolje serviral (razmerje v asih 5:2 v prid Souze), po uri in 21 minutah zmagal in ohranil brezmadežnost na turnirju, saj mu doslej trije nasprotniki še niso odščipnili niti niza, skupaj jim je oddal zgolj 19 iger. V polfinalu ga danes čaka nov zahteven zalogaj, tretjepostavljeni Kolumbijec Alejandro Gonzalez (137. igralec sveta), ki - podobno kot Blaž - doslej tekmecem še ni prepustil niti niza, v četrtfinalu pa je gladko, s 6:2 in 6:2, odpravil sedmega nosilca, Argentinca Agustina Velottija.

Podčrtati velja še zanimivost, da je Blaž Rola, sicer 265. na svetovni lestvici ATP, eden od zgolj dveh igralcev na glavnem turnirju v Sao Paulu, ki nista Južnoameričana - le da je švedski kvalifikant Christian Lindell izpadel že po uvodnem dvoboju.