Pred finalom v Zagrebu želijo Argentinci test podlage

Argentinske tenisače skrbi, da bodo v finalu Davisovega pokala tekmovali na prehitri podlagi.

Objavljeno
08. november 2016 17.25
TENNIS-ATP-SWE
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Buenos Aires - Argentinska teniška zveza je poslala uradni dopis Mednarodni teniški zvezi (ITF), v katerem zahteva spoštovanje hitrosti podlage, na kateri bo od 25. do 27. novembra v Zagrebu potekal finale Davisovega pokala, so danes objavili argentinski mediji.

»Drži, da smo na ITF poslali uradno zahtevo, da preveri podlago, na kateri se bo igral finale Davisovega pokala. V letošnji sezoni smo v prvem krogu v Gdansku že igrali na podlagi, ki je bila hitrejša od dovoljene. Zato smo tokrat zahtevali testiranje hitrosti že pred začetkom dvoboja. Poznejše morebitne kazni nas ne zanimajo, finale imamo pravico igrati na dovoljeni podlagi,« je po pisanju hrvaških medijev za agencijo Diarios y Noticias dejal kapetan argentinske reprezentance Daniel Oršanić.

Argentina bo proti Hrvaški igrala v isti zasedbi, ki je v polfinalu v Glasgowu premagala Veliko Britanijo s 3:2. Med izbranci Oršanića so Juan Martin Del Potro (38. igralec sveta), Federico Delbonis (42.), Guido Pella (57.) in Leonardo Mayer (124.).

Na poti do finala so Argentinci izločili Poljsko, Italijo in Veliko Britanijo, medtem ko so bili boljši od Belgije, ZDA in Francije.