Prvopostavljena Azarenka previsoka ovira za Hercogovo

Slovenska teniška igralka je po obetavnem začetku pokleknila v uvodnem kolu turnirja WTA v Acapulcu.

Objavljeno
24. februar 2016 10.21
J. P.
J. P.

Acapulco - Najvišje rangirana slovenska teniška igralka Polona Hercog je že v uvodnem dvoboju turnirja WTA z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev v Acapulcu naletela na previsoko oviro. Nasproti ji je namreč stala prvopostavljena Belorusinja Viktorija Azarenka, trenutno štirinajsti »lopar« sveta, in jo po skoraj natanko dveh urah igre odpravila s 4:6, 6:3 in 6:1.

Petindvajsetletnica iz Kamnice pri Mariboru je dvoboj uspešno odprla in favorizirani tekmici trikrat zapored odvzela igro na njen servis (tudi sama je resda dopustila dva brejka), tudi četrtič je bila zelo blizu, saj si je že v deveti igri zagotovila dve zaključni žogici za dobljen uvodni niz, a sta leteli v prazno, je pa zato Polona zgodbo uspešno zaključila v naslednji igri na svoj začeti udarec.

Tudi drugi niz je bil še izenačen, a je Azarenka odščipnila servis slovenski predstavnici v šesti igri, kar je zadoščalo za izenačenje v nizih. V tretjem delu pa je bil promet bolj enosmeren, zmagovalka je vpisala še tri brejke (v dveh ni Štajerki oddala niti točke) in se prebila v drugi krog turnirja, kjer jo čaka nepostavljena Slovakinja Dominika Cibulkova.

Belorusinja je tako dobila še drugi medsebojni obračun doslej, prvič je bila od Hercogove boljša v šestnajstini finala turnirja v Pekingu pred petimi leti, le da tedaj brez oddanega niza. Tokrat je bila precej natančnejša pri servisu, poraženka je bila namreč zgolj 26-odstotno uspešna v igri na svoj drugi začetni udarec, privoščila si je tudi kar sedem dvojnih napak.