Radinski senzacionalno v četrtfinale, Žemlja izločil četrtega nosilca

Na portoroškem turnirju je nase vnovič opozoril 1167. igralec sveta Aljaž Radinski, ki je izločil Jonathana Eysserica.

Objavljeno
12. avgust 2015 21.47
Posodobljeno
12. avgust 2015 22.02
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Portorož - Kakšna predstava je znova uspela mlademu slovenskemu tenisaču Aljažu Radinskemu! Dvajsetletnik je na challengerju Tilia Slovenia Open še enkrat šokiral svojega tekmeca, tokrat Francoza Jonathana Eysserica, ki ga je po slabi uri in pol igre izločil s 7:6(2) in 6:3. Prepričljiv je bil tudi Grega Žemlja, ki je četrtopostavljenega Slovaka Lukasa Lacka premagal s 6:0 in 6:2.

Radinski je po ponedeljkovem uspehu proti japonskemu tekmecu Hirokiju Moriji (213. na svetu) danes ugnal še 233. igralca na svetu. Ne pozabimo: Mariborčan je šele 1167. na lestvici ATP.

»Tako kot v prvem krogu sem bil sproščen, osredotočen zgolj na svojo igro in užival. Iz glave sem izgnal vse negativne misli, tudi na gledalce se nisem oziral in tako mislim nastopiti tudi jutri v četrtfinalu,« je za STA po zmagi povedal Radinski.

Najbrž ni potrebno posebej poudarjati, da je to nov največji uspeh mladeniča, ki ga v četrtfinalu v četrtek čaka šesti nosilec turnirja z nagradnim skladom 42.500 evrov Luca Vanni iz Italije.

Žemlja nadvse prepričljiv

Večerni obračun Grege Žemlje in Lukasa Lacka je zanesljivo pripadel 290. igralcu sveta, ki je 118. z lestvice ATP in četrtega nosilca portoroškega turnirja ugnal po manj kot uri igre. Glavni slovenski adut na domačem turnirju je nasprotniku v prvem nizu zavezal celo kravato, tudi v drugem pa ni imel pretiranih težav.

»Nisem pričakoval tako lahke zmage. Zares sem igral dobro od prve do zadnje točke. Vseskozi sem bil zbran, saj se zavedam, da se lahko stvari v tenisu hitro obrnejo. Nadaljevati moram v takem ritmu, dejstvo pa je, da mi očitno to igrišče, žoge, vzdušje, gledalci zelo ustrezajo,« je dejal Žirovničan, ki je danes vzel skalp pred dvema letoma 44. igralca sveta in zmagovalca osmih challengerjev.

V četrtfinalu se bo pomeril z osmim nosilcem iz BiH Mirzo Bašićem, dvoboj bo na sporedu v četrtek po 20. uri.