Rafael Nadal odpovedal nastop v Wimbledonu

Zaradi poškodbe zapestje z Roland Garrosa se španski teniški zvezdnik ni mogel pripraviti za turnir na travi.

Objavljeno
09. junij 2016 19.54
TENNIS-FRA-ROLAND-GARROS
Š. Ro.
Š. Ro.

Madrid - Potem ko je moral zaradi poškodbe zapestja predčasno zapustiti Roland Garros, turnir, ki ga je osvojil že devetkrat v karieri, je španski teniški igralec Rafael Nadal sporočil, da ne bo nastopil niti na tretjem turnirju velike četverice v Wimbledonu. Po posvetu z zdravniki se je odločil, da bi bilo tveganje preveliko in zato odpovedal udeležbo na »sveti travi«.

»Žal vam moram sporočiti, da sem se po pogovoru z zdravniki in rezultatih zadnjih pregledov odločil, da letos ne bom zaigral v Wimbledonu. Lahko si predstavljate, da je to zame zelo težka odločitev, toda poškodba, ki sem jo staknil na Roland Garrosu potrebuje več časa,« je zapisal nasvoji facebook strani.

To je za Nadala nov hud udarec, četudi njegova statistika na travi še zdaleč ni tako uspešna kot na pesku. Mnogi so odpoved celo pričakovali, Španec, ki je imel v svoji karieri že malo morje težav s poškodbami, si ne bo privoščil novega tveganja in še daljše odsotnosti.

Nadal je v Wimbledonu slavil dvakrat, v letih 2008 in 2010.

Vprašljiv tudi Tsonga

Roland Garros je posledice pustil tudi pri Francozi Jo-Wilfriedu Tsongaju. V dvoboju z Ernestsom Gulbisom poškodoval stegensko mišico in odtlej še ni povsem okreval. Tako je sporočil, da bo izpustil pripravljalni turnir za Wimbledon v klubu Queens na zahodu Londona. Ali bo vendarle v Wimbledonu lahko igral, še ni znano.