Poškodba pozabljena, Rafa se je vrnil v zmagovite tirnice

Po večmesečni odsotnosti se španski matador Rafael Nadal očitno počasi vrača v formo, kar je potrdil z zmago v Braziliji.

Objavljeno
17. februar 2013 16.54
Posodobljeno
17. februar 2013 16.54
Netherlands Tennis ABN AMRO
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Rotterdam - Argentinski teniški igralec Juan Martin del Potro je zmagovalec turnirja ATP v nizozemskem Rotterdamu. Drugi nosilec turnirja z nagradnim skladom 1,576 milijona evrov in trenutno sedmi igralec na teniški lestvici je v velikem finalu premagal Francoza Juliena Benneteauja s 7:6 (2) in 6:3, piše STA.

Štiriindvajsetletni Južnoameričan je v Rotterdamu dosegel 14. turnirsko zmago. Pred tem je po dvakrat slavil v Estorilu in Washingtonu, po enkrat pa v Baslu, Marseillu, Delray Beachu, Aucklandu, Los Angelesu, Kitzbühlu, Stuttgartu in na Dunaju, leta 2009 pa je osvojil odprto prvenstvo ZDA v New Yorku.

Nadal do 51. turnirske zmage

Španski zvezdnik Rafael Nadal se po poškodbi kolena in sedemmesečni odsotnosti z igrišč zelo uspešno vrača v teniško karavano. Nekdanji prvi igralec sveta je v Sao Paulu prišel do svojega 51. turnirskega naslova, potem ko je v finalu na 455.775 dolarjev vrednem turnirju premagal Argentinca Davida Nalbandiana s 6:2 in 6:3.

Za Nadala je to druga zmaga na tem turnirju, prvič je zmagal leta 2005, ko je bilo tekmovanje še v Costa do Sauipeju.

Nadal je po vrnitvi na igrišča nastopil na dveh turnirjih in v obeh zaigral v finalu. Danes je v Braziliji zmagal, pred enim tednom pa je v Vina del Maru izgubil proti Nalbandianovemu rojaku Horaciu Zeballosu.

Azarenka se je S. Williams maščevala z zmago v finalu Dohe

Belorusinja Viktorija Azarenka je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Dohi z nagradnim skladom 2,369 milijona dolarjev. Prva nosilka je v finalu s 7:6 (6), 2:6 in 6:3 premagala drugopostavljeno Američanko Sereno Williams, ki bo v ponedeljek Azarenki prevzela prvo mesto na lestvici WTA.

Triindvajsetletna igralka iz Minska je sicer dobila šele drugi medsebojni dvoboj od skupno 13 z osem leto starejšo Američanko, svojo zbirko turnirskih naslovov pa je povečala na 16.