Razboršku prvi turnir v profesionalni karieri

Mladi levičar iz Litije Nik Razboršek je v finalu futuresa v Umagu snel skalp dosti višje rangiranemu Toniju Androiću.

Objavljeno
11. november 2013 15.21
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Umag - Mladi, šele 20-letni slovenski teniški up Nik Razboršek se je veselil prvega osvojenega profesionalnega turnirja v karieri. Na futuresu v Umagu z nagradnim skladom 10.000 dolarjev je namreč finalnega tekmeca, domačega aduta Tonija Androića, odpravil s 4:6, 6:2 in 6:1.

Levičar iz Litije je bil eden naših najboljših mladincev, predlani se je denimo na mladinski svetovni lestvici prebil vse do 53. mesta. Kot nadebuden up je nase opozoril tudi reprezentančnega selektorja, ki ga je lani vpoklical v ekipo za dvoboj Davisovega pokala z Južno Afriko.

Prve korake na profesionalnih turnirjih je sicer naredil leta 2010, krstna uvrstitev na glavni turnir pa se mu je posrečila maja lani v Doboju. Letošnje leto je zanj najuspešnejše, saj se je štirikrat uvrstil v polfinale, v Umagu pa se je veselil tudi prve zmage. Specialist za peščeno podlago danes še drži 625. mesto na svetovni jakostni lestvici (za primerjavo: finalni tekmec Androić je več kakor 250 mest višje, na 359. mestu), že jutri pa bo na novem merjenju precej višje.