Roger Federer previsoka ovira za Aljaža Bedeneta

Slovenci končali s posamičnimi nastopi v Melbournu. Od Blaža Kavčiča je bil boljši Francoz Richard Gasquet.

Objavljeno
16. januar 2018 16.06
Australian Open Tennis
A. V.
A. V.
Melbourne - Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu izgubil proti drugem igralcu sveta, Švicarju Rogerju Federerju s 3:6, 4:6 in 3:6. Danes sta izpadla tudi Blaž Kavčič in Polona Hercog. Posamičnih nastopov za slovenske igralce na prvem turnirju za grand slam v sezoni je tako konec.

Šestintridesetletni Švicar je Bedeneta poslal domov v nekaj več kot 90 minutah, dvoboj pa je končal z ducatom asov in 41 "winnerji".

Federer je Australian Open osvojil petkrat, nazadnje lani. Visoke želje ima tudi letos. "Želim si, da bi mi šlo dobro tudi letos. Ne vem, ali lahko ponovim leto 2017, ko sem osvojil sedem turnirjev ATP, fantje se vračajo, Rafael Nadal je v vrhunski formi. Upam, da bom ostal zdrav in bom imel priložnosti," je povedal Federer.

Od Blaža Kavčiča je bil boljši Francoz Richard Gasquet, ki je slavil s 6:1, 6:4 in 7:5. Enaintrideseti igralec s svetovne lestvice je Kavčiča premagal še tretjič v medsebojnih dvobojih.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v uvodnem krogu izgubila proti Rusinji Jekaterini Aleksandrovi s 6:7 (2) in 4:6.

Hercogova in Aleksandrova sta se pomerili prvič, 23-letna Rusinja, ki na lestvici WTA zaseda 92. mesto, pa je Mariborčanko, 91. igralko sveta, premagala po eni uri in 32 minutah igre.

OP Avstralije, 1. krog:
- ženske:

Jekaterina Aleksandrova (Rus) - Polona Hercog (Slo) 7:6 (2), 6:4;
- moški:
Richard Gasquet (Fra) - Blaž Kavčič (Slo) 6:1, 6:4, 7:5;
Roger Federer (Švi/2) - Aljaž Bedene (Slo) 3:6, 4:6, 3:6.