Rola-ekspres v manj kot uri

Višje rangiranega ameriškega teniškega igralca Daniela Nguyena je Ptujčan v Drummondvillu odpravil s 6:2 in 6:1.

Objavljeno
17. marec 2017 08.11
sipic/Blaž Rola
J. P.
J. P.

Drummondville - Slovenski teniški igralec Blaž Rola se je na turnirju iz serije challenger z nagradnim skladom 75.000 dolarjev v kanadskem Drummondvillu prebil v četrtfinale, v katerem ga danes zvečer čaka obračun z domačim »loparjem« Denisom Šapovalovom, ki je v osmini finala odpravil tretjepostavljenega Francoza Quentina Halysa, ki se je že sredi prvega niza vdal.

Ptujčan, ki ga na turnirju ni med nosilci, se je na enak način prebil skozi prvo kolo, saj je njegov belgijski tekmec Maxime Authom predčasno podpisal kapitulacijo sredi drugega niza pri zaostanku s 5:7 in 1:3. Prav nobenih težav pa slovenski zastopnik ni imel v osmini finala, v katerem se je dobesedno poigral z Američanom Danielom Nguyenom. Obračuna, ki se je razpletel z gladkih 6:2 in 6:1, je bilo konec že po 58 minutah neizenačene igre.

Nguyen je na svetovni jakostni lestvici ta čas uvrščen celo šest mest višje kot Rola (294/300), ki pa se je dolgo držal okrog 150. mesta. To je bil njun prvi medsebojni obračun, tudi z naslednjim tekmecem, komaj 17-letnim Šapovalovom, si doslej še ni stal nasproti. Blaž bo na ponedeljkovi najnovejši svetovni jakostni lestvici pridobil vsaj 27 mest.