Rola ni izkoristil ugodnega žreba

Slovenskega teniškega igralca je v četrtfinalu challengerja v Pragi odpravil nižje rangirani Belorus Vladzimir Ignatik.

Objavljeno
30. julij 2016 13.55
ap*Rola 2014 US Open Tennis
J. P.
J. P.

Praga - Potem ko je na teniškem challengerju v Astani že v osmini finala po porazu z Rusom Konstantinom Kravčukom izpadel Blaž Kavčič, je šel Blaž Rola korak dlje na turnirju enakega kakovostnega ranga z nagradnim skladom 42.500 evrov v Pragi. V četrtfinalnem obračunu nepostavljenih »loparjev« je bil zanj usoden Belorus Vladzimir Ignatik (na svetovni jakostni lestvici je uvrščen kar 110 mest nižje kot Ptujčan), ki je bil po uri in 24 minutah enakovredne igre uspešnejši s 6:4 in 7:6 (3).

Rola ni izkoristil ugodnega žreba, ravno tako mu ni pomagalo niti kar deset asov (ob treh dvojnih napakah), ko pa si je po drugi strani priigral eno samo priložnost za odvzem tekmečevega začetnega udarca - in jo tudi izkoristil. Ignatik, ki ga zdaj v polfinalu čaka drugopostavljeni Romun Radu Albot, 92. igralec sveta, je bil iz šestih poskusov uspešen dvakrat. Šestindvajsetni Belorus se je tako leto mlajšemu Slovencu maščeval za poraz v do včeraj edinem medsebojnem obračunu izpred treh let v Trnavi.

Ptujčan je z uvrstitvijo v četrtfinale v žep pospravil 1245 evrov, za nameček je prejel 17 točk za lestvico ATP, s čimer bo v ponedeljek predvidoma pridobil štiri mesta in bo odslej 178. na svetu. V kratkem pa ga bo videti tudi v domovini, saj bo nastopil na navečjem slovenskem turnirju Tilia Slovenia Open v Portorožu.