Rola predal uvodni dvoboj v Eastburnu, konec tudi za Hercogovo

Blaž Rola se je pred nastopom v Wimbledonu prek kvalifikacij prebil na turnir v Eastburnu, a nastope končal že v 1. kolu.

Objavljeno
15. junij 2014 19.36
Posodobljeno
16. junij 2014 17.42
mdr tenis
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Najvišje uvrščeni slovenski igralec na svetovni teniški lestvici Blaž Rola je hitro končal nastope na turnirju ATP v Eastburnu. Generalka pred Wimbledonom se je slabo končala, saj je v prvem kolu predal dvoboj Argentincu Carlosu Berlocq, potem ko je zaostajal z 2:6 in 1:3.

Ptujčan, trenutno 91. igralec na svetu, se je na turnir prebil prek kvalifikacij. Najprej je izločil Kolumbijca Juana Sebastiana Cabala, nato pa v odločilnem dvoboju še Britanca Daniela Smethursta.

Prvi nosilec turnirja je Francoz Richard Gasquet, ki se bo v drugem kolu pomeril z Avstralcem Bernardom Tomićem. Na drugi strani žreba je na vrhu Ukrajinec Aleksander Dolgopolov.

Slovo Hercogove

Nič kaj uspešnejša ni bila prva slovenska teniška igralka Polona Hercog. Posamične nastope na turnirju na travi v nizozemskem Hertogenboschu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev je končala v prvem koli. Najboljšo slovensko igralko na lestvici WTA je premagala Belgijka Kirsten Flipkens, ki je slavila s 6:4 in 6:0.