Rola z odmevnim skalpom Veselyja

Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Rola je v prvem kolu turnirja v Buenos Airesu odpravil 46. igralca sveta.

Objavljeno
24. februar 2015 23.23
sipic/Blaž Rola
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Buenos Aires - Najvišje rangiranemu slovenskemu teniškemu igralcu Blažu Roli se je v uvodnem kolu turnirja ATP z nagradnim skladom 500.550 ameriških dolarjev v Buenos Airesu posrečil eden odmevnejših skalpov doslej, saj je v prvem medsebojnem obračunu na kolena spravil 46. igralca sveta, šestopostavljenega Čeha Jirija Veselyja, za gladko zmago s 6:4 in 6:3 pa je potreboval dve minuti več kot uro in pol.

Dvoboj levičarjev je 24-letni Rola začel z odvzemom tekmečevega servisa, a mu je favorizirani Vesely takoj vrnil in nato prevzel tudi vodstvo z 2:1, nakar pa je Ptujčan zmogel še drugi brejk in si s tem tlakoval zmago v nizu. Drugi je bil izenačen do 3:3, nato pa je mladi Čeh oddal preostali dve igri na svoj začetni udarec, kar je naš predstavnik odprtih rok sprejel in napredoval v drugo kolo, kjer ga čaka boljši iz dvoboja med kvalifikantoma Italijanom Marcom Cecchinatom in Argentincem Facundom Bagnisom, ki sta oba uvrščena nižje kot Blaž. Resda je Vesely primazal kar devet asov, a si ob tem privoščil tudi pet dvojnih napak, medtem ko je Ptujčan ob le eni dvojni napaki zmogel štiri ase, predvsem pa je bil učinkovit v igri na svoj prvi začetni udarec (73 %).