Rola z Verdascom, Kavčič z Youngom, Hercogova s Svitolino

Vsi trije slovenski predstavniki se bodo na OP ZDA v New Yorku uvodoma pomerili z višje rangiranimi teniškimi igralci.

Objavljeno
21. avgust 2014 23.16
uho*Rola TENIS Slovenija - Izrael
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Trojica slovenskih teniških igralcev je dobila uvodne tekmece na zadnjem letošnjem turnirju za veliki slam, odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Najvišje rangirani Slovenec Blaž Rola se bo tako v prvem kolu udaril z 31. nosilcem, Špancem Fernandom Verdascom, ki je bil svojčas tudi že član udarne svetovne deseterice, v New Yorku pa se je najdlje (dvakrat) prebil do četrtfinala. Igralca trenutno na jakostni lestvici loči 52 mest (36/88).

Le nekoliko bolj se je žreb nasmehnil Črnučanu Blažu Kavčiču, ki se bo v obračunu nepostavljenih igralcev pomeril z domačim asom Donaldom Youngom, ki je trenutno 46. lopar sveta oziroma z drugimi besedami, težko verjetno, drugi najvišje uvrščeni Američan (za Johnom Isnerjem). Ljubljančan je trenutno na 93. mestu na svetovni lestvici, a je v edinem medsebojnem obračunu doslej pred tremi leti Younga odpravil brez izgubljenega niza (6:2, 6:3).

V ženski konkurenci bo slovenske barve zastopala Polona Hercog, ki jo najprej čaka 34. igralka sveta Jelina Svitolina, s katero se doslej še ni pomerila. Da je ukrajinska najstnica trenutno precej vroča, je dokazala nedavno na turnirju v Bakuju, na katerem je ubranila lansko zmago. Hercogova ni doslej v New Yorku še nikdar prišla dlje kot do drugega kola.