Roland Garros: najhujši zalogaj za Žemljo

V kvalifikacijah pariškega teniškega turnirja za veliki slam Rola s Kuznetsovom, Kavčič s Souzo, Žemlja pa z Zeballosom.

Objavljeno
20. maj 2014 00.17
tlo-tenis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Pariški prireditelji drugega letošnjega teniškega turnirja za veliki slam, slovitega Roland Garrosa, so opravili žreb kvalifikacij za moški del. Slovenci na glavnem turnirju nimajo neposredno uvrščenega igralca, skozi kvalifikacije pa bodo morali - po odpovedi Aljaža Bedeneta - trije. Blaž Rola, ki je v zadnjem tednu pridobil še pet mest na svetovni jakostni lestvici, se bo kot četrti nosilec kvalifikacij pomeril s 153. loparjem sveta, v Kijevu rojenim Američanom Alexom Kuznetsovom.

Še nekoliko trši oreh bo moral streti 15. nosilec Blaž Kavčič, ki ga čaka obračun s 147. igralcem sveta, Brazilcem Joaom Souzo. Naš tretji predstavnik, Grega Žemlja, pa je edini iz slovenske trojice, ki ga ni med postavljenimi in se bo moral za začetek spoprijeti z višje rangiranim igralcem od sebe: na nasprotni strani mreže mu bo namreč stal 17. nosilec, Argentinec Horacio Zeballos. Kvalifikacijski obračuni se bodo začeli že jutri, medtem ko bo glavni žreb potekal od nedelje.