Roland Garros: Šarapova izvlekla le tri igre (VIDEO)

V polfinalu OP Francije se bosta pomerili prva in tretja nosilka, Simona Halep in Garbiñe Muguruza.
Fotografija: Garbiñe Muguruza je bila neizprosna. Foto Thibault Camus/AP
Odpri galerijo
Garbiñe Muguruza je bila neizprosna. Foto Thibault Camus/AP

Pariz – Američankama Sloane Stephens in Madison Keys, deseti in trinajsti nosilki, sta se v polfinalu odprtega prvenstva Francije v Parizu pridružili še prvo- in tretjepostavljena igralka Simona Halep in Garbiñe Muguruza. Medtem ko je imela Romunka kar nekaj dela in je po neprepričljivem začetku Nemko Angelique Kerber odpravila s 6:7 (2), 6:3 in 6:2, je bila Španka prav nesramno neizprosna do ruske zvezdnice Marije Šarapove, ki jo je po manj kot uri in četrt ugnala s 6:2 in 6:1.


Prvič prek Šarapove


Muguruza lovi drugo lovoriko z Roland Garrosa, najprepričljivejša je bila že predlani, ko je v finalu brez oddanega niza strla še odpor prve favoritinje Serene Williams, do polfinala pa se je danes na tem prizorišču prebila šele drugič. Španka je bila od Šarapove boljša sploh prvič v četrtem medsebojnem obračunu, medtem ko ima boljšo statistiko s polfinalno tekmico Halepovo, ki jo je v petih poskusih na kolena spravila že štirikrat, enkrat – letos v Dohi – resda brez boja.


Halepova lovi krstno lovoriko


Romunka se je danes že v prvem nizu odlično vrnila v igro, saj je izvlekla podaljšek, potem ko je tekmici dvakrat zapored dovolila brejk in vodstvo že s 4:0. Nadaljevanje je bilo povsem po njenih željah, dvoboj je končala po dveh urah in četrt. Halepova je bila doslej že dvakrat finalistka Roland Garrosa, leta 2014 in lani, še vedno pa lovi krstno lovoriko s turnirjev velike četverice.


Moške pregnal dež


V moški konkurenci ostajata znana le prva polfinalista – sedmi nosilec, Avstrijec Dominic Thiem, se bo udaril z nepostavljenim Italijanom Marcom Cecchinatom, ki je senzacionalno izločil Novaka Đokovića. Današnja moška četrtfinalna obračuna je prekinil dež, nadaljevali ju bodo jutri. Tretji in peti nosilec, Hrvat Marin Čilić in Argentinec Juan Martin del Potro, sta ob koncu prvega niza končala povsem poravnana – pri izidu 6:6 in v podaljšani igri 5:5. Branilec lanske lovorike, prvi lopar sveta Rafael Nadal, pa je oddal uvodni niz še enemu Argentincu Diegu Sebastianu Schwartzmannu (4:6), v drugem pa vodil s 5:3 in 30:15 (na svoj servis).

Komentarji: