Ruska ovira previsoka

Teniški igralki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta v 2. kolu Dohe premoč priznali Darji Kasatkini in Jeleni Vesnini.

Objavljeno
25. februar 2016 08.16
J. P.
J. P.

Doha - Novonastala slovenska teniška dvojica Andreja Klepač in Katarina Srebotnik je močan turnir z nagradnim skladom 2.818.000 ameriških dolarjev v Dohi končala v drugem kolu. Osmi nosilki sta morali po uri in 23 minutah igre premoč priznati nepostavljenima Rusinjama Darji Kasatkini in Jeleni Vesnini, ki sta bili boljši s 6:4 in 6:4 in ju zdaj v četrtfinalu čaka prvopostavljena švicarsko-indijska naveza Martina Hingis-Sania Mirza.

Koprčanka in Velenjčanka sta izkoristili štiri od sedmih priložnosti za odvzem začetnega udarca tekmic, ki pa sta bili iz kar dvanajstih poskusov uspešni šestkrat. Slovenki sta slabo začeli in oddali prve tri igre na svoj servis, nato pa le strnili vrste in izničili kar šest zaključnih žogic Rusinj za osvojitev niza, sedme žal nista mogli več. Drugi niz sta bolje začeli in vodili z 2:0 in 3:2, v končnici pa spet popustili. Novopečena slovenska naveza je tako ponovila razplet s prvega turnirja, na katerem je nastopala skupaj: tudi prejšnji teden je v Dubaju namreč vpisala zmago in poraz.