Šafarova kot zadnja v Singapur

Znanih je vseh osem udeleženk zaključnega turnirja WTA, kot zadnja v Singapur potuje Lucie Šafarova.

Objavljeno
22. oktober 2015 19.58
Lucie Safarova of the Czech Republic celebrates winning her semifinal match of the French Open tennis tournament against Serbia's Ana Ivanovic in two sets, 7-5, 7-5, at the Roland Garros stadium, in Paris, France, Thursday, June 4, 2015. (AP
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Singapur - Zaključni turnir serije WTA, ki ga bo od 23. novembra naprej gostil Singapur, je zapolnjen z vsemi osmimi udeleženkami. Po Nemki Angelique Kerber in Italijanki Flavii Pennetti si je zadnjo vstopnico danes zagotovila Čehinja Lucie Šafarova.

Že pred 28-letno Čehinjo so si ob odsotnosti prve igralke sveta Serene Williams nastop na zaključnem turnirju zagotovile Romunka Simona Halep, Španka Garbine Muguruza, Rusinja Marija Šarapova, Čehinja Petra Kvitova in Poljakinja Agnieszka Radwanska. Šafarova je do uvrstitve v Singapur prišla po porazu Španke Carle Suarez Navarro na turnirju v Moskvi.

Čehinja ima za seboj eno najboljših sezon v karieri. Prvič zaseda eno od najboljših desetih mest na lestvici WTA (trenutno 9.), prav tako prvič je nastopila v finalu turnirja za grand slam. V Parizu je bila po treh nizih premočna Serena Williams.

Šafarova, Šarapova in Kvitova tudi v finalu pokala FED

Trojica izmed omenjene osmerice se bo dober teden dni prej (14. in 15. novembra) merila tudi v finalu pokala FED, kjer se bosta v Pragi pomerili reprezentanci Češke in Rusije. Trenutno peta igralka sveta Kvitova in Šafarova bosta skupaj s Katarino Pliškovo (15.) in Barboro Strycovo (42.) skušali ubraniti lansko zmago, ko so bile Čehinje v finalu boljše od Nemk.

Na drugi strani jim bodo stale tretja igralka Šarapova, ki ji bodo ob boku stale 24. igralka svetovne lestvice WTA Jekaterina Makarova, Anastazijo Pavljučenka (31.) in Jelena Vesnina (111.).

»Ni bila lahka odločitev, vendar sem se odločil za ekipo, ki nam daje največje možnosti za zmago proti Rusiji. Kvitova in Šafarova sta v pokalu Fed že velikokrat zmagali, Pliškova ima za sabo odlično sezono,« je odločitev o izboru komentiral kapetan Češke Petr Pala.