Sanjski finale v Londonu: po Nadalu še Đoković

Srb Novak Đoković je v polfinalu sklepnega turnirja v Londonu Švicarju Stanislasu Wawrinki oddal pičlih šest iger.

Objavljeno
10. november 2013 21.53
Posodobljeno
10. november 2013 21.53
TENNIS-ATP/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Tekmovalno teniško sezono bo v jutrišnjem finalu sklepnega moškega turnirja najboljše svetovne osmerice zapečatil dvoboj za sladokusce. Prvega igralca sveta, Španca Rafaela Nadala, ki je polfinalno oviro - Rogerja Federerja - preskočil že popoldne, bo izzival drugopostavljeni Srb Novak Đoković. Ta v polfinalu ni imel niti najmanjših težav s Švicarjem Stanislasom Wawrinko, ki ga je ugnal s 6:3 in 6:3.

Poraženec je bil sicer nekoliko uspešnejši z začetnim udarcem, saj je zmogel štiri ase, ni pa si privoščil nobene dvojne napake, medtem ko je Đoković prilepil »le« dva asa, je pa zato tekmecu odščipnil kar štiri igre na njegov servis, sam pa oddal eno samo. V prvem nizu je Švicar prvi vpisal »break« za vodstvo z 2:1, Srb mu je vrnil že v naslednji igri, izid je bil nazadnje poravnan na 3:3, nato pa je Nole osvojil kar pet iger zapored, preden je Wawrinki spet pustil zadihati. A zanj je bilo tedaj že prepozno.

»Zelo sem užival in odigral najboljši dvoboj na tem turnirju,« se je po obračunu smejalo Đokoviću, ki je niz nepremaganosti podaljšal že na 21 tekem.

Jutrišnji program bo sicer odprl finalni obračun v konkurenci dvojic, v katerem se bosta brata Bob in Mike Bryan pomerila z Davidom Marrerom in Fernandom Verdascom, vrhunec turnirja pa bo večerni (štart ob 21. uri) posamični finale dveh letos nesporno najboljših teniških igralcev sveta. V medsebojnih obračunih sicer z 22:16 vodi Nadal.