Šarapova in Halepova odpovedali Brisbane, hitro slovo Venus in Ane

Zaradi poškodb sta začetek sezone za zdaj še preložili branilka naslova in prva nosilka turnirja v Brisbanu.

Objavljeno
05. januar 2016 11.28
TOPSHOTS-TEN-US OPEN- AZARENKA-HALEP
Š. Ro.
Š. Ro.

Brisbane - Prireditelje turnirja WTA v Brisbanu sta z odpovedjo razočarali kar dve zvezdnici. Druga in četrta igralka sveta Romunka Simona Halep in Rusinja Marija Šarapova sta se s turnirja umaknili, da bi pravočasno pozdravili poškodbe pred prvim turnirjem za grand slam, ki v Melbournu sledi ta mesec.

Šarapova bi morala v Brisbanu braniti naslov, a se za odpoved odločila, ker si je pred dnevi na treningu poškodovala podlaket. Kot je dejala, se je sicer že veselila prvega turnirja, vseeno pa ni želela tvegati še hujših težav. »Ta turnir je zame vedno zelo poseben, tokrat bi bil še toliko bolj, saj bi branila naslov. Se pa že veselim, da se s svojimi navijači tukaj srečam prihodnje leto,« je sporočila Rusinja, ki je že v prejšnji sezoni imela ogromno težav s poškodbami. Zaradi njih je odpovedala nastop na OP ZDA, vrnila pa se le oktobra na zaključku v Singapurju. Kot tretja nosilka bi se morala danes pomeriti z rojakinjo Jekaterino Makarovo. Tekmica slednje bo zdaj srečna poraženka v kvalifikacijah še ena Rusina Margarita Gasparjan.

Tudi Halepova se bori s poškodbo. Težave z ahilovo tetivo ima že vse od avgusta, v zadnjih dveh tednih pa je spet bolj čutila bolečine. »Menila sem, da bom že lahko igrala. Sem sem prišla z željo, da nastopim in tukaj začnem sezono, toda ugotovila sem, da še ne bi zdržala celega dvoboja,« je sporočila prva nosilka, ki sicer načrtuje, da bo že igrala naslednji teden v Sydneyju. »Nič resnega ni, potrebujem le nekaj dni počitka.« Romunka bi se morala pomeriti z Belorusinjo Viktorijo Azarenko, ki jo zdaj čaka Belgijka Ysaline Bonaventure.

Tudi na WTA turnirju v Aucklandu, kjer je sezono s porazom odprla tudi Polona Hercog, sta se v prvem kolu že poslovili prvi nosilki. Američanka Venus Williams je bridek poraz v treh nizih doživela proti 18-letni Rusinji Darji Kasatkini, potem ko je naredila kar 73 neizsiljenih napak. Srbkinja Ana Ivanović pa je v dveh nizih izgubila proti britanski kvalifikantki Naomi Broady, ki je izstrelila kar 14 asov. Od favoritinj je »preživela« je Danka Caroline Wozniacki, ki pa ni bila prav prepričljiva proti 57. igralki sveta Črnogorki Danki Kovinić.

Auckland, WTA (250.000 USD), 1. kolo

Julia Görges (Nem) - Lucie Hradecka (Češ) 6:0, 6:3;
Darja Kazatkina (Rus) - Venus Williams (ZDA/1) 6:7 (4), 6:3, 6:3;
Naomi Broady (VBr) - Ana Ivanović (Srb/2) 7:5, 6:4;
Caroline Wozniacki (Dan/3) - Danka Kovinić (ČGo) 6:4, 6:4;
Barbora Strycova (Češ/7) - Kiki Bertens (Niz) 6:2, 6:4;
Tamira Paszek (Avt) - Francesca Schiavone (Ita) 7:6 (3), 4:6, 6:3;
Kirsten Flipkens (Bel) - Bethanie Mattek-Sands (ZDA) 3:6, 6:4, 6:3;
Christina McHale (ZDA) - Misaki Doi (Jap) 6:2, 6:4;

Brisbane, WTA (1 mio. USD), 1. kolo

Jekaterina Makarova (Rus) - Margarita Gasparjan (Rus) 6:4, 2:6, 6:3;

Osmina finala:
Roberta Vinci (Ita/8) - Dominika Cibulkova (Slk) 6:1, 6:1;
Anastazija Pavljučenkova (Rus) - Alize Cornet (Fra) 6:2, 1:6, 6:4;

Shenzen, WTA (500.000 USD), 1. kolo:

Agnieszka Radwanska (Pol/1) - Aleksandra Krunić (Srb) 6:4, 6:3;
Wang Qiang (Kit) - Johanna Konta (VBr/5) 6:3, 3:6, 6:3;
Zhang Shuai (Kit) - Irina Hromačeva (Rus) 6:3, 6:3;
Nicole Gibbs (ZDA) - Tereza Šmitkova (Češ) 6:0, 6:2;
Anett Kontaveit (Est) - Jaroslava Švedova (Kaz) 6:4, 7:6 (5).