Šarapova in Radwanska v polfinalu, Srebotnikova se je poslovila z zmago

V rdeči skupini sklepnega teniškega turnirja WTA v Singapurju sta kratko potegnili Simona Halep in Flavia Pennetta.

Objavljeno
29. oktober 2015 11.18
Posodobljeno
29. oktober 2015 11.18
TEN/
J. P., G. L., Delo.si
J. P., G. L., Delo.si

Singapur - Še preden je drugopostavljena teniška igralka na zaključnem turnirju sezone WTA v Singapurju, ruska zvezdnica Marija Šarapova, sploh odigrala zadnji, tretji dvoboj rdeče skupine, si je že zagotovila nastop v polfinalu, pot do tja ji je namreč olajšal razplet prvega današnjega obračuna. V njem je bila peta nosilka, Poljakinja Agnieszka Radwanska, po slabi uri in tri četrt s 7:6 (5) in 6:1 boljša od prvopostavljene Simone Halep, ki je tako ostala brez možnosti za napredovanje med najboljše štiri.

Radwanska je proti Romunki v devetem medsebojnem dvoboju petič zmagala in se tekmici maščevala za poraz v četrtfinalu letošnjega Toronta. Na zaključnem turnirju lanske sezone v Singapurju je bila sicer v dveh nizih boljša Halepova. Ta si je danes priigrala kar devet priložnosti za brejk, a izkoristila eno samo, medtem ko je bila Agnieszka polovično uspešna (8/4).

V zadnjem obračunu rdeče skupine je za Poljakinjo delala tudi Šarapova, ki je brez oddanega niza, po manj kot pol ure igre, s 7:5 in 6:1 odpravila senzacionalno zmagovalko letošnjega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, Italijanko Flavio Pennetto, ki je tako ostala brez preboja v polfinale in je s tem pri 33 letih zaključila igralsko kariero. V šestem medsebojnem dvoboju je bila Rusinja uspešnejša tretjič, toda - zanimivo - šele prvič po osmini finala Wimbledona pred devetimi leti.

To pomeni, da se je Marija kot zmagovalka rdeče skupine prebila v polfinale zaključnega turnirja, v katerem jo čaka drugouvrščena iz bele skupine, medtem ko se bo z zmagovalko pomerila Agnieszka Radwanska.

Srebotnikova in Garcia sta se poslovili z zmago

Zaključni masters sezone pa je končan za slovensko specialistko za igro dvojic Katarino Srebotnik, ki je skupaj s Francozinjo Caroline Garcia v tretjem poizkusu v Singapurju le prišla do prve zmage. Slovensko-francoska naveza je po dveh porazih s 6:2 in 3:0 ugnala ameriško-češko navezo Bethanie Mattek-Sands in Lucie Šafarova, ki sta dvoboj predčasno predali.

Današnji uspeh vseeno ni zadostoval za preboj v nadaljnje tekmovanje, saj sta Srebotnikova in Garcia v beli skupini zasedli končno tretje mesto in končali z nastopanjem. Pred njiju sta se uvrstili Tajvanki Hao-Ching Chan in Yung-Jan Chan ter Španki Garbine Muguruza in Carla Suarez Navaro, ki sta si napredovanje zagotovili ravno z današnjo zmago proti tajvanski navezi s 7:5 in 6:4.


Izidi

Singapur, WTA (6,5 mio USD), rdeča skupina, 3. kolo:

Agnieszka Radwanska (Pol/5) - Simona Halep (Rom/1) 7:6 (5), 6:1;
Marija Šarapova (RUS/N.3) bat Flavia Pennetta (Ita/7) 7:5, 6:1;

Valencia, ATP (604.155 evrov), 2. kolo:

Steve Johnson (ZDA) - Feliciano Lopez (Špa/2) 6:4, 7:6(3);
Joao Sousa (Por) - Benoit Paire (Fra/5) 6:3, 2:6, 6:3;
Roberto Bautista Agut (Špa/7) - Andrej Rublev (Rus) 6:2,6:3;
Mischa Zverev (Nem) - Fabio Fognini (Ita/4) 6:2, 7:6 (3);
Daniel Brands (Nem) - Albert Montanes (Špa) 6:2, 6:2;
Guillermo Garcia-Lopez (Špa) - Taro Daniel (Jap) 6:3, 6:4;

Basel, ATP (2 milijona evrov, 2. kolo:

Roger Federer (Švi/1) - Philipp Kohlschreiber (Nem) 6:4, 4:6, 6:4;
Donald Young (ZDA) - Kevin Anderson (Jar/4) 6:2, 7:6 (6);
Jack Sock (ZDA) - John Isner (ZDA/6) 7:6 (5), 6:3;
Marin Čilić (Hrv/7) - Teymuraz Gabashvili (Rus) 6:3, 6:1;
Ivo Karlović (Hrv) - Dušan Lajovic (Srb) 7:6 (4), 7:5;
Richard Gasquet (Fra/5) - Dominic Thiem (Avt) 7:6 (1), 6:4;
Ivo Karlović (Hrv) - Dušan Lajović (Srb) 7:6 (5), 7:5;