Še en podvig se Hercogovi ni posrečil

Po lepi uvodni zmagi nad Heather Watson je slovenska teniška igralka pokleknila pred češko najstnico Katerino Siniakovo.

Objavljeno
29. april 2015 16.04
US Open Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Praga - Potem ko je najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog v uvodnem kolu turnirja WTA z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev v Pragi odpravila 40. igralko s svetovne jakostne lestvice, Britanko Heather Watson, je nato pokleknila na drugi, na papirju celo nekoliko nižji oviri. Od 24-letnice iz Kamnice pri Mariboru, 72. ženskega »loparja« sveta, je bila namreč uspešnejša 18-letna češka najstnica Katerina Siniakova, na razpredelnici rangirana štiri mesta nižje.

Po uri in 33 minutah je Čehinja v osmini finala zmagala z gladkih 6:1 in 6:4, s čimer se je Štajerki maščevala za poraz v osmini finala letošnjega Sydneyja. Obe igralki sta zmogli po en as ob treh dvojnih napakah, je bila pa Siniakova uspešnejša v igri na svoj prvi začetni udarec (68 %), obenem je izkoristila kar štiri od petih ponujenih priložnosti za brejk, Hercogova pa le eno iz sedmih poskusov. Zmagovalko zdaj v četrtfinalu čaka boljša iz obračuna med tretjo nosilko, Čehinjo Barboro Strycovo, in Rusinjo Jeleno Vesnino.

Praga, WTA (250.000 USD), osmina finala:

Yanina Wickmayer (Bel) - Aleksandra Krunić (Srb) 7:5, 6:7 (7:9), 7:5;

Katerina Sinjakova (Češ) - Polona Hercog (Slo) 6:1, 6:4